Intsen búcsut a maszk-párás szemüveg kombónak! – 390.- forintért van megoldás!

Sokaknak okoz naponta kellemetlenlenséget, hogy ha felveszi a maszkot, bepárásodik a szemüvege. Szegeden feltaláltak egy eszközt, amely megakadályozza, hogy maszkban bepárásodjon a szemüveg. A maszk fedte orrnyeregre helyezve gátolja meg a kifújt levegő felfelé jutását és a szemüveg bepárásodását egy mindössze 390 forintos eszköz.

Látja? Nem látja? Na látja….

“Én magam is szemüveges vagyok, így tapasztaltam, hogy milyen nehéz szemüveggel élni a járványhelyzetben. Ezért is kezdtem el azon gondolkozni, hogy milyen módszerrel lehetne a párásodást kivédeni”

– mondta Illés Tibor ötletgazda a Délmagyarnak. A feltaláló a szegedi Partiscum Csillagászati Egyesület elnöke. Elmesélte a hírportálnak, hogy

mivel az egyesülettel jelenleg nem tudjuk az iskolákat járni a mobil planetáriummal, kellett valami, ami által a működésünk továbbra is biz­tosított. Így megterveztük ezt a párásodást gátló eszközt, 3D nyomtatókat vásároltunk, és elkezdődött a gyártás.

Környezetbarát és bármelyik maszkra felszerelhető

A páramentesítő polylactic savból, vagyis biológiai úton lebomló, hőre lágyuló műanyagból ké­szül, amit növényekből állítanak elő. A gyártáshoz szükséges energiát pedig napelem biztosítja. Idézőjelesen klinikailag is tesztelt a termék, ugyanis Tibor felesége a szegedi Covid-osztályon dolgozik, ahol ő is és kollégái is naponta használják az egyesület gyártmányát, amiről bővebben a közösségi oldalakon lehet információt kap­ni, valamint az egyesületi elnöktől telefonon, a 30/383-0374-es számon, illetve a mobilplanetarium@gmail.com címen.

Capitolium

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük