Irány a kert! Kérsz egy remek ötletet, amitől te lehetsz a muskátli-bajnok?

Végre ez is eljött! A hétvégére 20 fok körüli napsütéses időt jósolnak a meteorológusok és elég csak felnézni az égre, beláthatjuk, ezúttal bejön a számításuk. Akinek van bármilyen pici kertje, balkonja, vagy csak egy cserép virágja, érzi a késztetést, hogy felkészítse a jóidőre. Nosza, fogjunk neki!

Kertem…..

Egy ötlet, amit neked is ki kell próbálni ha azt szeretnéd, hogy a muskátlidon nagyobb virágok teremjenek és szép dús legyen. A Palergonium egy olyan virágfajta, amely muskátli néven ismert és kb. 200 fajtája létezik. Ez a virág általában tavasztól őszig virágzik, a leggyakrabban előforduló növény a kertekben és a teraszokon. A muskátli nem egy igényes növény virágboltból származó földben és a kerti földben is elél. Nincs szükség az ültetéshez túl nagy cserepekre, a lényeg, hogy folyamatosan vizes legyen a földje, de a cserépalján legyenek lyukak, hogy elfolyjon a felesleges víz. Annak érdekében, hogy a muskátli szép és sűrű virágot teremjen, gondozni kell.

Bemutatunk néhány olyan ötletet amelyek a segítségedre lehetünk:

1. Ha azt szeretnéd, hogy a muskátlid hosszú ideig szép legyen és virágozzon, akkor válassz olyan növényt, amely egészséges és szép zöld a levele, ez hozza a legszebb virágokat.

2. Használj banánhéjat: ha banánt eszel ne dobd el a héját, tedd rá egy darab papírra és szárítsd meg. Amikor megszáradt darált le vagy zúzd apróra és keverd bele a virágföldbe. A banánhéj többféle értékes tápanyagot tartalmaz, főleg káliumot, amely a muskátli fejlődéséhez és virágzásához, elengedhetetlen tápanyag.

3. Ha szeretnéd, hogy a muskátlid szára elágazóbb legyen, akkor vágd le az elöregedett törzseket.

4. Ne öntözd olyankor a növényt, amikor a nap a legerősebben süt.

<<< Ezt olvastad már? >>>

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Pin It on Pinterest