Irigylésre méltó Szijjártó pöpec, többszáz faktoros arcbőrvédője – nem sül le a felhám!

Szijjártó Péter külügyminiszter a román Digi24 TV-nek adott interjúban fejtette ki a médiahelyzettel kapcsolatos álláspontját. Már az elején le is szögezte: visszautasítok minden hazugságot az országunk, és a kormányunk ellen, amely szerint nem biztosítjuk a sajtószabadságot. Nem viccelt, arcizma sem rebbent, miközben szövegelt.

 álhír, hogy Orbán Viktor kormánya számos kormánypárti médiumot tart fenn, és az utóbbi hetekben elhallgatta az egyik utolsó kritikus rádiót, a Klubrádiót.

Szijjártó szerint az igazság ezzel szemben az,

hogy

„a magyar sajtóorgánumok többsége kormányellenes álláspontot képvisel”, sőt egyetlen szeglete sincs a médiapiacnak, ahol a legnézettebb, leglátogatottabb, leghallgatottabb orgánumok barátian állnának a kormányhoz.

A riporter tovább okvetetlenkedett….

Megkérdezte, hogy

ezek szerint az egész nyugat-európai, európai uniós sajtó hazudik, amikor a sajtószabadságot kérik számon

– mire Szijártó nagyot bólintva kijelentette,

„igen, ezt állítom”.

Mi lehet ennek a hazugságnak az oka? – hangzott a következő kérdés

A külügyminiszter szerint a magyar kormány következetes antiliberális fellépése állhat a dolog mögött. Szijjártó azt magyarázta, hogy kormány politikája úgy tud sikeres lenni, hogy szembemegy a mainstream állásponttal, legyen szó migrációról, gazdaság- vagy családpolitikáról.

A liberális mainstream nem tudja megemészteni azt, hogy van egy kormány, amelyik erős, konzervatív, kereszténydemokrata, patrióta politikát folytat és sikeres,

állította.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Szijjártó szerint minden újságnak megvan a joga, hogy a kormány barátja legyen, és abból, ha pozitív a viszony, nem szabad messzemenő következtetéseket levonni.

Nem szabadna a sajtóorgánumok azon jogát megkérdőjelezni, hogy pozitívan vélekedjenek a kormány döntéseiről. Én nem tudom elfogadni azt, hogy az olyan sajtóorgánumok, amelyek történetesen pozitívan viszonyulnak a kormányhoz, rögtön minősítve lesznek, miszerint kormányzati irányításúak, kormányzati tulajdonúak, kormányzati rabszolgák és hasonlók.

A miniszter az interjúban nem tért ki

az elmúlt évtized történéseinek olyan részleteire, mint a médiapiac finanszírozását teljesen átalakító kormányzati reklámmilliárdok vagy a közel 500 sajtótermékkel létrejövő KESMA, amelyet a kormány „nemzetstratégiai jelentőségűnek” minősített.

oltást

oltást

3 thoughts on “Irigylésre méltó Szijjártó pöpec, többszáz faktoros arcbőrvédője – nem sül le a felhám!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.