Vége a hónapok óta tartó találgatásnak, Ronaldinho lesz a 3. Teqball világbajnokság sztárvendége Budapesten.

A katalán klub egykori legendás labdarúgójáról a napokban röppent fel a hír, a jövő tavasszal, egy búcsúmeccs erejéig visszatér a Camp Nou-ba. Ám előtte Budapestre látogat, mégpedig a december 6-8-án sorra kerülő 3. Teqball világbajnokság sztárvendégeként.

Az FC Barcelona egykori világsztárja esetében Budapest most beelőzte Barcelonát!

Ronaldhino Gaúcho régóta nagykövete a labdarúgást és az asztaliteniszt ötvöző magyar fejlesztésű sportágnak. A brazil cselkirály azonban nemcsak a reklámokban, de a civil életben is nagy rajongója a sportágnak. Olyannyira, hogy a brazil teqball szövetség megalapításában is főszerepet vállalt.

A budapesti világbajnokságon a magyar közönség több alkalommal is személyesen találkozhat a legendás játékossal, s akár azt is megkérdezheti tőle: tényleg van, hogy 6 órát teqballozik naponta a barátaival?

„Amikor otthon vagyok, minden nap teqballozom. Ma Brazíliában már szinte mindenki játssza ezt a játékot, még a strandokon is.”

– nyilatkozta nemrégiben a CNN-nek Ronaldinho, akinek egészen apró gyermekkora óta a labdázás teszi ki mindennapjai nagyrészét. A labda még ma is ugyanaz, csak a zöld gyepet cserélte az ikonikus hajlított asztalra.

Ronaldinhón kívül több futballsztár otthonának is elengedhetetlen kelléke lett a Teqball-asztal, ahogy az Ajax, az Arsenal, a Chelsea, a PSG vagy a Reál Madrid öltözőjének is állandó bemelegítő eszközévé vált.

(Sportexpert.hu)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét