Ismét egyedüli induló nyert közbeszerzés-tendert – Csak úgy kérdezzük, nem éppen ennek az ellenkezőjét ígérgetik Brüsszelnek?

A Rogán Antal irányítása alatt álló NKI közbeszerzésén egyedüliként induló ügyvédi iroda segíti Tiborcz István cégét is a hatósági engedélyek beszerzésében.

Újabb fülöncsípett kormányzati hazugság Brüsszelnek, vagy ez még belefér a 15%-ba?

Egyedüli indulóként a DLA Piper Posztl, Nemescsói, Győrfi-Tóth és Társai Ügyvédi Iroda nyerte a Nemzeti Koncessziós Iroda (NKI) által jogi tanácsadásra kiírt 100 millió forintos keretösszegű közbeszerzést – szúrta ki a közbeszerzési értesítőben a 444.

Mint írják, az ügyvédi iroda feladatai közé tartozik

a jogi- hatástanulmányok, koncessziós stratégiák kidolgozása, jogi döntés-előkészítő dokumentumok elkészítése,

egyes vagyonelemek/koncesszióköteles tevékenységek tekintetében a koncesszióba adás vizsgálata, és koncessziós eljárások megindításának előkészítése, közreműködés

az eljárás dokumentumainak jogi előkészítésében, az eljárás lefolytatása során eseti vagy folyamatos jogi szakértelem biztosítása.

A szerződés november 30-ig vagy a 100 milliós keretösszeg kimerüléséig érvényes.

Kik ők?

A DLA Piper a világ egyik legnagyobb és legelismertebb globális jogi irodája, amely 4200 ügyvédet foglalkoztat a világ több mint 40 országában. Az ügyvédi iroda korábban dolgozott az Orbán-kormánynak: a Le Cheque Dejeuner, valamint Sodexo által indított perekben 1,267 milliárd forintért próbálta védeni az államot. A portál emlékeztet arra, hogy az elit ügyvédi iroda segíti Tiborcz István cégét is a hatósági engedélyek beszerzésében.

Az eredeti cikk szemléjét a Népszava készítette.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Ezek után nincs mit csodálkozni az alábbiakon sem:

One thought on “Ismét egyedüli induló nyert közbeszerzés-tendert – Csak úgy kérdezzük, nem éppen ennek az ellenkezőjét ígérgetik Brüsszelnek?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.