Ismét rendkívüli Orbán, élőben! - Városi Kurír

Sorting by

×

Ismét rendkívüli Orbán, élőben!

Magyarország miniszterelnöke a koronavírusjárvány miatt most már szinte naponta tesz személyesen újabb  és újabb rendkívüli bejelentést, úgyhogy lassan a rendkívüli lesz a természetes, és fordítva. Lássuk tehát, mik a legújabb döntések!

Hirdetés

Huszonhatodik nap. Gazdaságvédelmi akcióterv

A kormánya körében kamera elé állt miniszterelnök elmondta, ezzel a helyzettel meg kell küzdeni, a járvánnyal és a gazdasági körülményekkel is. A terv alapelve, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyit hozzanak létre.

Programpontok

Ütemek: az első ütemen már túl van a kormány, most jön a második, 18-20 százalékos GDP-átcsoportosítással. A költségvetési hiányt 1 százalékról 2,7 százalékra emelik.

  • Bértámogatás: átvállalja az állam a bérköltség egy részét.
  • Beruházástámogatás: 450 milliárd forint értékben.
  • Újraindítás: turizmus, építőipar, mezőgazdaság, egészségipart stb.
  • Vállalatfinanszírozás: kedvezményes hitelek 2000 milliárdos értékben.
  • Család- és nyugdíjasvédelem: visszaépítjük a 13. havi nyugdíjat részletben. 2021 januárjában +1 heti nyugdíj, ugyanígy 2022, 2023 és 2024 esetében.

A koordinátor Palkovics László lesz, Varga Mihály a költségvetési források megteremtését teszi hozzá, Bártfai-Mager Andrea pedig a vállalatokkal való kapcsolattarátsért felel.

A részletek még hétfőn megjelennek a Magyar Közlönyben

Kedden egy korábbi bejelentés szerint Palkovics László innovációs és technológiai miniszter jelentkezik az intézkedések részleteivel.

figyu

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.