Ismét útra kelt a NER luxus repülője! - Városi Kurír

Sorting by

×

Ismét útra kelt a NER luxus repülője!

Ismét útra kelt a NER luxus repülője, a Bombardier Global 6000, ezúttal Budapestről repült a horvát tengerpartra – írja a 24.hu.

Hirdetés

Az OE-LEM lajstromszámú gép csütörtök reggel fél 9 körül landolt a spliti reptéren.

A NER-közeliek által előszeretettel használt gép legutóbb a március 15-i hétvégén kavart nagy port egyik útjával, amikor Dubajba repült. Egy kiszivárgott utaslista és a helyszíni videók azt valószínűsítették, hogy Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea voltak a járat utasai.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter azt válaszolta az ezzel kapcsolatos kérdésekre, hogy

nem ismeri a miniszterelnök barátait, így azt sem lehet kizárni, hogy ha valaki az elmúlt hetekben volt Dubajban, azt üzleti okból tette.

Egyben viszont felelőtlenségnek és nem elfogadhatónak nevezte az utazást.

Kiszivárgott a gépet üzemeltető osztrák cég,

az International Jet Management elektronikus levele, amelyet állítólagosan a dubaji földi irányításnak küldtek. Az úgynevezett handling request tartalmazta a gép aktuális utaslistáját is. Ez alapján valószínűsíthető, hogy a felcsúti milliárdos Mészáros Lőrinc és a vele többször hírbe hozott Várkonyi Andrea műsorvezető járt az Egyesült Arab Emírségekben. A felcsúti milliárdos nem cáfolta, hogy ő utazott a géppel, cégcsoportja kérdésünkre azt írta: Mészáros Lőrinc

„sem üzleti, sem magánéleti vonatkozásban nem kíván nyilatkozni”.

A gép dubaji útja komoly politikai vihart kavart,

mert Orbán Viktor napokkal korábban épp arra figyelmeztetett, hogy a tehetős vállalkozók is tartózkodjanak az egzotikus utaktól. Kocsis-Cake Olivio párbeszédes országgyűlési képviselő a parlamentben meg is kérdezte Gulyás Gergely minisztert, lesz-e következménye Mészáros dubaji repülőútjának. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt hangoztatta, a politikusoknak és az üzleti élet szereplőinek is példát kell mutatnia a járványhelyzetben, ezért felelőtlenség és nem elfogadható az ilyen típusú utazás.

 

repülő

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.