A fentiek jelentése a századok során többféle értelmezésen ment keresztül az ítéletben és az elhagyásban egyaránt.

Látványtervező képmutatók

Nem szeretnék ünneprontó lenni. Nem várok hétfőig, én velük nem ünnepelek. Hiába gyújtanak nekem önfényező, kivagyiságtól villogó gellérthegyi uszályos görögtüzet, hadi kísérettel, légi parádéval. Egy kovács szerint több mint 21 ezer effektet lőnek majd fel augusztus 20-án este a Dunán. Nekem nem hiányoznak sem ők, sem az István királyt, a sokszínűséget tagadó illiberális, látványtervezett államépítő gesztusaik.

- Hirdetés -

Milyen képmutatók, amikor államalapító királyunk intelmét, -„Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak.”- semmibe véve, Ferenc pápa szavait figyelmen kívül hagyva, a menekültek ellen uszítanak plakátjaikkal,vagy a lovagkereszttel kitüntetett kegyenc zsurnaliszta gyűlöletkeltő dumáival!

Nézd és hallgasd, hogy ötös számú párttagkönyvesük saját szavaival egy interneten is közzétett televíziós műsorban miként szellenti világgá keresztényi alapokon értékrendjüket!

És még ők ünnepeltetnek ebben a hazában, ahol egyre többen vannak, kiknek ajkáról buggyan a fohász, – mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma! Ők, a mostani hatalmasak, kik kormányon vannak, pedig csókosaikkal együtt tobzódnak a földi javakban, eszméletlen nagyságrenddel verve a tömegek életszínvonalát, kövérre vagyonosodva pöffeszkednek luxus körülmények között, fényűző életvitelükkel cinikusan irritálva polgártársaikat!

Pénzsóvár habonyizált gajdicsolók

Ebben az országban még egy európai mértékkel is szokatlan hatáskörrel és illetékességgel felruházott belügyér is olyan vagyoni helyzetben van, hogy 610 millió baráti kölcsönt képes adni magánszemélyeknek, vagyonbevallása szerint. Kiknek? Kamattal és milyennel? Vagy a nélkül, csak úgy grátisz? Tán megbízhatatlan közmunkásoknak, vagy netán megbízható ügyészeknek és bíróknak? Adni tud, ez a lényeg, no meg az, hogy mit kap érte!

Nincs mese! Rák ellenes barackmagot hirdető, volt költő kormánytisztviselők, lakáj-kegyenc eszement tollnokok, pasaparkos cselédtartó ficsúrok, mangalica telepes falubéli kiválasztottak, horthystanosztalgiázók, gyöngytyúkvadászó magyarságtudatot tömjénezők kezében az ország irányítása és vagyonának jó része is. Itt Magyar Érdemrend lovagkeresztese lehet az állatozó, minden migránst tizennégy év felett potenciális gyilkosnak tartó ötödik párttagkönyves.

Közjót szolgálni, vagy a magánérdeknek alárendelni mindent, ez itt a kérdés. Pálinkás József, a Professzorok Batthyány Körének éléről menesztett tudós a Magyar Hangnak azt mondja a mai helyzet alapján, hogy amikor a Professzorok Batthyány Körét ’95-ben alapították illuzórikus céljaik voltak a polgárosodó országról. Pálinkás szerint a politikai hatalom tényleges gyakorlói körül az elmúlt években kialakult egy olyan réteg, amely azt hiszi, hogy ő is választást nyert, ezért ítélkezhet a tudományban, sportban vagy akármilyen más területen. A társadalom a politika hathatós közreműködésével mára elfordult az értékektől, szinte csak az anyagi érdek számít. (adta hírül a 24.hu)

Pálcát török felettük ünnep előtt pár nappal és kenyeret 1Mi meg hagyjuk és közben bennünket is elhagynak

Csak nézünk, mint a moziban, mi, az alattvalók. Sokan közülünk el is hagynak bennünket, dilemmájukban azt a megoldást választva, hogy külhonban keresnek menedéket, megnyugvást az itthoni helyzetből.

Volt már ilyen. Bartók Béla mondta annak idején: ”Ha valaki itt marad, holott elmehetne, ezzel hallgatólag beleegyezik mindabba, ami itt történik, mondhatják. Viszont azt is lehetne mondani, bármilyen kátyúba kerül is az ország szekere, mindenkinek otthon kell maradnia és segíteni a dolgokon tőle telhetőleg. Csak az a kérdés, van-e belátható időn belül remény arra, hogy eredményes segítőmunkát lehet elérni.” No komment!

Engem már nem téveszt meg a látványtervező populista jobboldal szemfényvesztő süketelése. A kenyér ünnepe előtt ezért kijelentem, nincs más megoldás, mint a kenyértörés, ezekkel az illiberális államot építő, önkényeskedő habonyizáltakkal együttműködni nem lehet. Ezzel a lépten-nyomon nemzetit hazudó, azzal takaródzó politikával szemben többé már hallgatni sem lehet, ezért felettük pálcát is török!

Szögesdrótot húztak ezek még a lelkekben is. Ezek állandóan szabadság harcolnak, ha kell, ha nem. Békétlenek, holott békére lenne szükség végre, valahára, békére és nyugalomra! Magyart a magyartól így még soha el nem választottak, másként gondolkodót és kinézőt ennyire semmibe még soha nem vettek errefelé békeidőben. Példátlan gyűlöletgerjesztés az, amit itt folytatnak!

Micsoda ellentmondás és paradoxon, a menekültügy forrón tartásával igyekszik ez a kormány hidegre tenni politikájának fogyatékosságait, bűneit! Látványtervezett cselekedetekkel próbálja altatni a közvélemény éberségét! Valóban bármi megtörténhet, a kérdés már csak az, hogy mikor és hogyan!

Kapcsolódó:

Darabonként 119 ezerért vesz huszárcsákót a rendőrség

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét