Kerítésen innenKiemelt hírek

Itt a lista: ezeken a településeken tartanak próbanépszámlálást – a kitöltők nyereményt is kapnak

level

Repiajándékkal csábít a Központi Statisztika Hivatal önkéntes adatszolgáltatásra, amihez fontos, hogy a megkérdezettek aktívan részt vegyenek a népszámlálás-próbafelvételben.

Reprezentatív próbanépszámlálást indít a Központi Statisztika Hivatal hétfőn 72 településen, 14 ezer háztartás részvételével.

Az október 7-éig tartó próbanépszámlálás célja,

hogy adatokkal segítse a jövő évi népszámlálás szakmai előkészítését. A válaszadásra felkért címzetteknek legkésőbb csütörtökig postai levelet küld a KSH.

Az adatszolgáltatás önkéntes,

de fontos, hogy a megkérdezettek aktívan részt vegyenek a népszámlálás-próbafelvételben, hiszen az adatgyűjtés reprezentatív, azaz leképezi a teljes magyar társadalmat, így

egy-egy kitöltő mintegy 350 háztartást képvisel.

A próbanépszámlálás kérdőívét

augusztus 31. és szeptember 6. között a maja.ksh.hu online oldalon keresztül tölthetik ki a levélben felkért résztvevők. Ezután október 7-éig személyes interjú keretében válaszolhatnak azok, akik nem akartak az internetes kitöltés lehetőségével élni.

Őket összeírók keresik fel, akik maszkot viselnek majd, és szigorúan ügyelnek a közösségi távolságtartás szabályainak betartására, az érintésmentes kommunikációra.

A próbanépszámlálásban résztvevőknek egy átlagosan 10-15 percet igénylő kérdőívet kell kitölteniük,

amely elsősorban a lakóhellyel, az internetezési szokásokkal, az adatvédelmi ismeretekkel kapcsolatban tartalmaz kérdéseket.

Ezek az adatok azt segítik, hogy a 2021. május 1. és június 28. között tartandó népszámláláson mindenki a számára legkényelmesebb módon, a legfontosabb információk ismeretében vehessen részt.

Azok, akik a kérdőívet legkésőbb 2020. szeptember 6. éjfélig online kitöltik és véglegesítik a maja.ksh.hu oldalon,

nyereményjátékban vehetnek részt.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

A próbanépszámlálásban részt vevő települések listája itt, a nyereményjáték szabályzata és számos további információ itt érhető el.

koronavírus

About Author

Szólj hozzá!