Itt a tavasz, melegszik az idő

Most már, bármennyire is hűvös a vasárnap, visszavonhatatlanul itt a tavasz. mi sem bizonyítja ezt jobban mint az előttünk álló hét várható időjárása. 

Lássuk mi vár ránk

Vasárnap délután országszerte napsütés várható. Eleinte az ország délkeleti, keleti felén élénk, erős lökésekkel kísért ÉK-i szél fúj, majd mérséklődik, estére legyengül a légmozgás.

Éjszaka nyugodt, csillagfényes időben fagypont köré, illetve kevéssel az alá csökken a hőmérséklet. Északkeleten, északon és a nyugati határvidéken van a legnagyobb esélye néhány fokos fagy kialakulásának. A Dunántúl térségében megélénkül a délkeleti szél, másutt gyenge marad a légmozgás.

Hétfőn délelőtt szikrázó napsütés, derült ég, délután napos, kissé fátyolfelhős idő alakul ki. A Dunántúlon és a középső területeken élénk, időnként erős délkeleti szél fúj, de délután már fokozatosan mérséklődik. Délutánra évszakos átlag köré emelkedik a hőmérséklet.

Éjszaka nyugodt, csillagfényes idő lesz jellemző. Ismét fagypont köré, foltokban az alá hűl a levegő. Egyre kisebb körzeteket, főként az ismert fagyzugokat érinti a hajnali fagyveszély.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

vasárnap délután +10, északkeleten +8,

hétfő reggel -3 – +1,

hétfőn délután délnyugaton +12, északkeleten +9,

kedd reggel -2 – +2 fok körül alakul.

Közlekedés meteorológia

Vasárnap általában jó időjárási feltételek mellett közlekedhetünk. A délelőtt folyamán a keleti országrészben, hétfőre virradó éjjel pedig a Dunántúl térségében várható erősebb széllökésekre kell fokozottan odafigyelni.

Hétfőn száraz utakon autózhatunk. Inkább csak az élénk, főként délelőtt még időnként erős délkeleti szél okozhat nehézséget a Dunántúlon, illetve a középső, déli területeken.

A Folytatás

Kedden erősen fátyolfelhős, időnként kevésbé szűrt napsütésre készülhetünk.

Szerdán, csütörtökön és pénteken már alapvetően derült, eseménytelen, néha kissé fátyolfelhős időjárás várható, egyre emelkedő hőmérséklettel.

Szombaton még napos, kellemesen meleg idő ígérkezik, de északon egy közeledő hidegfront hatására előfordulhatnak záporok.

Vasárnapra úgy néz ki, hogy erősen lehűl a levegő, sok felhő, néhol kisebb eső, erős, időnként viharos északi, északkeleti szél a legvalószínűbb.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük