Itt a vége, fuss el véle! - Fogd a pénzt, és fuss! - Városi Kurír

Sorting by

×

Itt a vége, fuss el véle! – Fogd a pénzt, és fuss!

Tulajdonképpen akár a nekrológok idejét is élhetnénk, hiszen 2022 tavaszán az elvtelenségekre épülő, döntően üzleti alapú ellenzéki összefogás kiszenvedett, s választópolgárok épp ezekben a hetekben temetik. Fogd a pénzt, és fuss! 

Hirdetés

“Bárki, csak Orbán ne!” fedőnevű kampány

A projekt gazdái azonban kicsit sem fáradoznak a halott érdemeinek méltatásával, sokkal inkább a kínos művelet kirakat-arcának összetörésén tüsténkednek.

Kétségtelen, jómagam 2018 óta kitartóan amellett érveltem, hogy MZP egy teljesen alkalmatlan figura, sőt, több cikkemben a Bugyibuci becenévvel illettem. Többen kérdezték, vajon mire is utalhat ez a név. Nos, immár nyilvánosan is elárulom a titkot. A bugyibuci az valójában egy apró golyócska, ami a kisgyerekek alsóneműjébe bele-belecsúszik.

Sajnos, ezt tolta ki magából – mondhatnánk véletlenül – az a pár százezer ember, aki az ellenzéki előválasztás nevű vajákos játékban részt vett. Sokadjára állítom, hogy a választópolgárok leginkább elkötelezett, Orbán-ellenességében fanatizált krémje nem tud felelős döntést hozni. Ezt egyébként nem is titkolták a “bárki, csak Orbán ne!” fedőnevű kampányaikban.

Történt ami történt

Jómagam 2018-ban úgy alapoztam meg az MZP és a köztem lévő igen rossz viszonyt, hogy elleneztem a legelső polgármesteri jelölését, mondván, a magukat baloldalnak állító pártok nem nyelhetik be az akkor még klubon kívüli Jobbik személyi ötletét. Természetesen egyedül nem tudtam megakadályozni MZP felívelését, de a véleményemet megtartottam, s azt kitartóan képviseltem.

Történt, ami történt, de most, az elhasalást követően egymás után jelentkeztek be MZP egykori barátai, s nem túl kedvesen kezdték ledarálni egykori sztárjukat. Kezdődött a száraz műjégpálya könnyekkel nedvesített partján a politikai halott búcsúbeszédével, amit rögtön követett Jakab szakaszparancsnok utálkozó kirohanása, majd szép sorban minden alparancsnok mondott valamit, ami szerint a kudarcért egyedül MZP a felelős.

Kétségtelen, ‘hősünk’ mindent megtett a bukásért. Mindazonáltal azt is gondolom, hogy ezt a technikai jellegű üzleti válogatottat még Elon Musk sem tudta volna sikerre vinni. Egyszerűen nem volt értékesíteni való politikai termék, csupán annyi volt a mondás, hogy a konkurenciától senki ne vegyen semmit.

Ki mit keres a másikon?

MZP azonban az Amerikában tanult lendülettel nem adja fel, hanem a Fidesz hűlt helyén akar pártot alapítani a konzervatív térben, amihez azonban még a legeslegközelebbi bajtársai sem csatlakoznak, viszont nagyon is keresik a kampányadományoknak a főjelölt zsebében rekedt maradványait. Durván 100 millió forintot.

Uramatyám!, mondom én, hiszen ha az “all in” nevű mutatvány soványka pénzmaradéka százmillióban mérhető, akkor alighanem olyan pénzek mozogtak itt, amiről a választóknak halovány lövésük sincs. Ám nem ez a lényeg, hanem az, hogy ez a társaság még a legnagyobb veresége után másfél hónappal nem csak a felelőst, hanem jó szokása szerint a pénzt is keresi egymáson.

Igen, a játék végső neve: Fogd a pénzt, és fuss! Igen, itt a vége, fuss el véle!

Kapcsolódó

 

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.