A repterek sokak szerint a világ legszínesebb legizgalmasabb pontjai, de vannak olyanok is akik már a terminálokban is előre reszketnek a repüléstől. Persze nem csak a rettegők, de sokan mások is telefonjuk táblagépük nézegetésével és nem a kávézók, vagy a dity free boltok kínálatának megdézsmálásával, hanem telefonjaik, táblagépeik nézegetésével ütik agyon az időt..

Internet a repülőtereken

repuloter
(Pixabay)

Az internezés a reptereken alapesetben nagyon drága, de számodra ingyenes lehet! Tudjuk jól, milyen unalmas 2-3 órán keresztül ücsörögni a reptéren, amíg a repülőgépre várunk. Internet hozzáférésed nincs, vagyis van, csak nagyon drága. Most gondolj bele, hogyha a világ összes repterén ingyenes lenne a wifi, a várakozás valódi szórakozás is lenne. Ma már ez így van! Anil Polat utazó, blogger, informatikus készített egy interaktív térképet, a világ összes légikikötőjéhez. A repterek wifi jelszava ritkán változik, de ez sem okoz problémát, mert a térképen az információk frissülnek.

- Hirdetés -

A kis repülőre kattintva megtaláűlod annak a repülőtérnek jelszavát  amelyikre kíváncsi vagy. Mivel minden szükséges adatot megmutat, ingyenesen csatlakozhatsz a wifi-hez. A térképet ki is nagyíthatod, és megkeresheted a világ összes repterét. Akik gyakran utaznak repülőgéppel biztosan nagy hasznát veszik majd a wifi jelszavaknak.

A Repülés más kérdés

repulogep
(pixabay)

Tény, hogy egyre több társaság engedélyezi a mobilok használatát gépein. Sokan ragaszkodnak még ahhoz, hogy csak repülő üzemmódban tegyék ezt az utasok, ami azt jelenti, hogy játszani, fényképezni, könyvet olvasni szabad, de a hálózatra csatlakozni tilos. Ugyan akkor egyre több azoknak a légtársaságoknak a száma is amelyek wifit szerelnek be, ezeknél természetszerűen szabad a telefonálás, és a világhálóra csatlakozás is.

A témáról  Szűcs Péter az ITcafétól éppen két éve kérdezte  a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatalát is, ahonnan ahonnan azt válaszolták, hogy:

mivel a különböző, magánhasználatú navigációs és egyéb elektronikus berendezések eltérő technológiákat használnak és tömeges megjelenésükkel nem volt egyértelműen kiszámítható, milyen hatással lehetnek a légiközlekedésben használt technológiákra, a repülés biztonsága érdekében a légitársaságok megtiltották utasaik részére ezeknek az eszközöknek a használatát. Időközben azonban folyamatosan vizsgálták az elektronikai eszközök légiközlekedésre gyakorolt hatását, valamint jelentős fejlesztések történtek a léginavigációs berendezések még magasabb szintű elektronikai védelmére.

Balesetről az NKH sem tud: “a rendelkezésünkre álló információk szerint pusztán abból a tényből, hogy néhány utas nem kapcsolja ki az elektronikai eszközeit, jelentős probléma nem származott az elmúlt években.

Hasonló

http://varosikurir.hu/hangszer-repulo/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét