Itt az ingyen BKV, tényleg?

Emlékeznek még a 2010-es önkormányzati kampányra, amikor Horváth Csaba, az akkori MSZP főpolgármester jelölt kapott hideget, meleget egyaránt, mert az ingyen BKV-utazás lehetőségével kampányolt. És tessék, most nemcsak Hódmezővásárhely, de a főváros is megteszi az első lépéseket.

Van már ilyen a világban

Alig két évvel az után, hogy Horváth Csabát éppen csak elmebetegnek nem nevezték az ötlet miatt, egyes baltikumi országok fővárosai meglépték, és ingyenessé tették a városi közlekedést az ott lakóknak.

Kilenc éve Budaörs volt az első magyar város, ahol ingyenessé tették ezt a szolgáltatást, ám ott szinte elhanyagolható a hálózat. Budaörsön összesen két vonalon közlekedik városi járat.

Most Márky-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere jelentette be, hogy ingyenessé teszi a város lakóinak a közösségi közlekedés használatát. Ne higgyük, hogy olyan egyszerű dolog ez, hiszen csak 50 ezer fő körüli a lakosság, viszont a város kiterjedésre óriási. Hódmezővásárhely az ország második legnagyobb területű vidéki városa.

Budapesten is készül valami!

Karácsony Gergely hivatalba lépése első napján bejelentette, hogy nemcsak a kilakoltatásokat tiltja be azonnali hatállyal, de a város kisdiákjainak is hamarosan ingyenessé teszi az utazást a BKV járművein.

Forrás: G7.

A város ahol élünk!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest