Itt már mindenki megőrült? OPNI-keringő magyar-kormány módra

Ebben az országban valóban minden fejre állt, lásd OPNI-ügy, amiben  az EMMI-miniszter úgy viselkedik, mintha vallásügyi elsőember lenne, a belügyér és a pénzügy- valamint a külügyminiszter pedig egymás hatáskörébe gázolkva beszél egyre nagyobb ostobaságokat. Ennek az óriási káosznak a tetején ott trónol mindenek ura, a focistasági miniszterelnök.

Ki illetékes OPNI ügyben?

Nem olyan bonyolult a kérdés, hiszen amint feloldjuk a rövidítést, Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet, máris itt a válasz: egy normálisan működő országban hova máshova tartozna ez az intézmény, mint az egészségügyi tárcához. Mondom, egy normálisan működő országban, de nálunk nemhogy normalitás, de még egészségügyi tárca sincs.

Az OPNI 2007-es bezáráskor és azóta is sok vihart kavart a Gyurcsány-kormány döntése. Vannak, akik valamiféle ingatlanspekulációról suttogtak, ami állítólag ott lebegett a döntés hátterében, ám az épület és a hozá tartozó giga-méretű park azóta is az enyészeté.

Most azonban ismét előkerült az OPNI-ügy, de természetesen nem az egészségügyön ülő „furcsa gondolkodású” illetékes miniszter elővezetésében, hanem ahogy az a kitekert orbáni struktúra szerint akár várható is volt, Varga Mihály pénzügyminiszter hozakodott elő a témával.

Káderképző?

A pénzügyminiszter nem mulasztott el emlékeztetni rá, hogy az OPNI-t 2007-ben a Gyurcsány-kormány szüntette meg; a több mint 130 éves intézményben kilencszáz ember dolgozott és körülbelül 850 fekvőbetegággyal működött. Hozzátette, az épület, amely az Országház után a második legnagyobb alapterületű Magyarországon, azóta üresen áll, bár már sok terv volt a felhasználására.

A kormány legutóbb arról döntött, hogy a 41 hektáros területen álló 39 ezer négyzetméteres épületnek hosszú távon oktatási célokat kell szolgálnia.

Eddig akár rendben is lehetne a bejelentés, most jön a csavar, akit Szijjártó Péternek hívnak. A külgazdasági és külügyminiszter megbízást kapott ugyanis, hogy készítse elő a Közép-európai Oktatási Alapítvány létrehozását és működését. Tessék mondani, mi köze lehet a külügyi tárcának ehhez a dologhoz? Esetleg úgy gondolják, hogy az alighanem véglegesen felügyelet alá helyezett Kásler miniszter még arra sem alkalmas, hogy a jogászok által alapos szakmaisággal megfogalmazott iratra odabiggyessze a nevét? Mit keres ebben az ügyletben Szijjártó, a miniszterelnök jobbkeze, mire készülnek ezek, már megint?

Itt a válasz: Azt szeretnék, hogy az oktatási intézmény 2023-ban megkezdhesse a működését

„Egy olyan iskolát szeretnénk itt létrehozni, ami regionálisan is kimagasló volna színvonalban” – hangsúlyozta, a külügyi tárca államtitkára – hozzátéve, hogy egy nemzetközi, angol alapnyelvű középiskolában gondolkodnak. A tervek szerint az egész régióból jöhetnének ide tanulni – elsősorban a visegrádi országokból – a diákok 14 és 18 éves kor között. Ez azt is jelenti, hogy minden diák a saját nyelvén tanulhatna az angol mellett.

<<FRISS HÍREINK!>>

Ki nem tesz a lepukkant egészségügyre?

Az egész közlemény legfelháborítóbb mondata még csak most következik:

Varga Mihály felhívta a figyelmet, most van a magyar gazdaság abban a helyzetben, hogy egy ilyen célt „felvázoljon”.

Tehát most, amikor naponta közel kétszázan halnak meg, amikor egymást érik a sajtóban a képek és a beszámolók az embertelenül lepusztult egészségügyről, most amikor még az is kérdéses, hogy kik működtetik holnap a lélegeztető gépeket, a magyar kormány egy felelős(?) minisztere oda nyilatkozik, hogy egy ilyen úri döntés is megengedhető.

Varga Mihályra szokták mostanság mondani, hogy ő az „emberarcú fideszes”, hűha, milyen lehet a többi?

 

OPNI

 

 

One thought on “Itt már mindenki megőrült? OPNI-keringő magyar-kormány módra

  • Megengedő vagyok, tehát: Félnótás vezérünk Közép-európai hatalmi törekvéseit nem adta fel. Magyarország kevés, itt már laposra taposva az egyre száradó gyep, a szabad szellemiség pedig már csak a résekben! Kő kövön már csak a kőbányáikban maradt! A CEU nem kellett, szívós pressziókkal kitessékelte. Igaz ez csak középiskola lenne, egy szavazat magot és népszerűséget vető és ezek palántáit nevelő intézmény, amihez Varga szerint megvan ma a gazdaság ereje. Tehát ezt is mi fizetjük majd a munkákkal. Ez még akkor is abszurd lenne, ha netán hosszú évek múlva, valami még nem látható adottságból eredően, fenntartását tekintve rentábilis lehetne.Itt az ideje, hogy megállítsuk Arturo Uit! Végleg és nem egy szóra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük