Itt tartunk! Egy kisfiút nem engedtek felszállni a buszra, mert sáros volt a kabátja!

Képzeljék el, hogy a gyerekük iskolából hazafelé elesik a hótól latyakos utcán, össze-vissza üti magát és amikor felszállna a buszra, ami hazaviszi, a sofőr nem engedi meg neki. Pontosan ez történt csütörtökön.

Ne higgye, hogy csak a máséval eshet meg!

A gyerek anyukája közösségi oldalán számolt be az elképesztő esetről:

Sziasztok! Leírom mi történt ma (2019.01.24) 13:30-kor a fiammal Zsámbékon. Iskola végeztével sietett a buszhoz, hogy elérje a 784-es járatot Páty felé. De a jeges úton megcsúszott. Elesett. Alaposan összezúzta magát. Megsérült az arca, a keze, sáros lett a kabátja, a nadrágja oldala. És nem igazán látom hol és hogy tudott volna ebben a helyzetben magán segíteni. Tisztálkodni, törölközni. Ilyen állapotban még jobban igyekezett volna haza, de a buszsofőr nem engedte felszállni, mert sáros a ruhája. Ez kétségtelen. Ha elesik az ember télen a jeges úton, ez mással is előfordul.

De az remélem nem, hogy otthagynak egy kiskorú, amúgy jól öltözött gyereket a megállóban télen a mínusz fokokban, aki szemmel láthatóan sérült (és segítségre szorul), hogy jusson haza ahogy tud a 12 km-re lévő otthonába.

Kérdezem mégis hogy?

Ha a szülei dolgoznak Budapesten, órákba telik onnan Zsámbékra érni. Ha esetleg nincs is autójuk, még több. Kérdem én, ez az egyedüli megoldás jutott eszébe annak az embernek? Ha attól tart (jogosan), hogy koszos lesz az ülés, akkor megkéri, hogy ne üljön le, vagy hogy vegye le a kabátját, hogy ne piszkolja be az ülést. Vagy egy zsebkendővel törölje le, amit összesározott… stb. Biztos van emberséges megoldás. Ez nem az volt.

Nem kívánom neki, hogy kerüljön hasonló helyzetbe, nem vagyok rossz szándékú, de szeretném elérni, hogy úgy feküdjön le, hogy magába néz. Esetleg elbeszélget a lelkiismeretével. És remélem, legközelebb másképp reagál majd. Ezért kérem, ha végig bírtad olvasni, és egyetértesz velem, oszd meg, hátha eljut őhozzá is. Köszönöm.

Az Index megkereste a Volánbuszt, hogy igaz-e a történet, és ha igen, akkor indul-e valamilyen eljárás az ügyben.

A lapnak ezt a választ adták:

A bejelentés kapcsán társaságunk vizsgálatot indított. A történtek miatt az érintettek szíves elnézését kérjük!

A 30-as busz sofőrje beintett – az utasok segítettek a mozgássérülteknek feljutni a buszra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük