Itt van (legalább) a futball tavasz

Jó hírünk van! Ma országosan elkezdődött “futballtavasz”, csak az időjárás nem volt hajlandó tudomást venni a Magyar Labdarúgó Szövetség döntéséről. Újpest például elesett a harcban.

A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében le tudták játszani a mérkőzést Mezőkövesden Debrecenben, Nagykanizsán és Zalaegerszegen is. Csak a Szusza Ferenc Stadion esett el, az újpestiek nem tudták játékra alkalmas állapotba hozni a pályát. Pedig a maroknyi, de lelkes szurkolótábot hangosan követelte, hogy játsszák le a mérkőzést, azonban a játékvezető elhalasztotta az Újpest FC-Paksi FC párharc első felvonását.

A Diósgyőri VTK albérletben, a mezőkövesdi Városi Stadionban 1434 néző előtt nyert 2-0-ra a Vác FC ellen. A 30. percben Brković jobb oldali beadása után középen Nikolaosz Joannidisz emelkedett a legmagasabbra, és a kapu jobb oldalába fejelt (1-0).

A 87. percben egy diósgyőri szöglet után Ugrai első beadását kifejelték a védők, visszakerült hozzá több csellel befelé húzott a 16-os előterében, lövése elakadt. Tamás középre adott, ahol Bacsa Patrik elé került a labda, aki közelről nem hibázott (2-0).

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Diósgyőri VTK-Vác FC (II.) 2-0 (1-0)
Gól: Nikolaosz Joannidisz (30.), Bacsa Patrik (87.)

A Dorog FC nyert Debrecenben

A gólnélküli első félidő után az 55. percben Kuti jobb oldalról érkező beadását fejelte kapura Tabakovic, ám egy védőről szögletre pattant a labda. A pontrúgás után megtört a jég, megszerezte a vezetést a Loki: Varga passzolta Tőzsérhez, aki középre ívelt, az ott érkező Kinyik Ákos pedig a kapuba perdítette a labdát (1-0). Négy perccel később Mészáros Áron egyenlíthetett volna, éles szögből leadott lövése azonban nem talált kaput.

A 64. percben Nagy Sándor vett át rosszul egy hazagurított labdát, amelyre Kovács csapott le és az üres kapuba gurított (1-1). A 81. percben Kinyik szabálytalankodott a tizenhatos belül, Németh Ádám pedig büntetőt ítélt. Nagy Sándor ugyan érezte az irányt, de nem ért oda Mészáros Áron jobb alsó sarokba tartó labdájára (1-2).

Debreceni VSC-Dorogi FC (II.) 1-2 (0-0)
Gól: Kinyik (55.), ill. Kovács D. (64.), Mészáros Á. (82.)

Fotó: Katona Tibor/ZAOL.hu

A ZTE FC legyőzte a Puskás FC-t

A 3. percben Bedi fejesét fogta Hegedüs, onnantól viszont a mezőnyben zajlott a játék. Talán valamivel a Puskás FC járatta többet a labdát, ám a másodosztályú ZTE FC folyamatosan „rajta volt” azokon, így jól zárt a saját tizenhatosa előtt. És szó sem volt róla, hogy beszorult volna, sőt várt a kontrákra, melyek nem maradtak el. Az egerszegiek bátran visszatámadtak, így a Puskás nem nagyon tudott fogást találni a zalaiakon.

A 65. percben teljesen kitámadott a Puskás FC, a ZTE indulhatott, majd Hudák passza után Babatit elsodorta Hegedüs. Büntetőt ítélt a játékvezető, Vernes Richárd pedig félmagasan helyezett a kapu bal oldalába, 1-0. A vendégek nagy erőket mozgósítottak  az egyenlítés érdekében, a ZTE viszont kontrázott, méghozzá veszélyesen. A játék teljesen áttevődött a zalai térfélre,  a 77. percben Trajkovski pöccintett a kapufára, a zalaiak pedig felszabadítottak.

Artner Tamás“Gratulálok a fiúknak, nagyon szép eredményt értünk el és mindenki kitette a szívét a pályára. Játékban még nem minden alakult úgy, ahogy szerettem volna, de egy erős csapat volt az ellenfél. Szeretném, ha minden mérkőzésünk így érne véget, hogy a közönség ünnepli a fiúkat.”

Pintér Attila: “Minden  dicséret a rendezőknek,  igen jó pályát biztosítottak. A ZTE szervezetten játszott, de egy megingásunkat kihasználta, mindenesetre kíváncsi vagyok arra szituációra, amiből a tizenegyes következett.  Van egy visszavágó, azon dől el a továbbjutás.”

Zalaegerszeg (II.)-Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0)
Gól: Vernes (65., 11-es)

UFC Nagykanizsa (megyei I.)-Békéscsaba 1912 Előre (II.) 1-3 (0-3)
Gól: Péntek Adrián (56., 11-es), ill. Urbin (7.), Szatmári István (26.), Gránicz Patrik (32.).

Újpest FC-Paksi FC elmaradt

Forrás: DVTK.eu/DVSC.hu/ZAOL.hu

Ez is foci, csak kicsit másként 

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

http://varosikurir.hu/juszt-laszlo-gratulalok-a-miniszterelnokotokhoz-ezt-meg-az-unokaink-unokai-is-fizetni-fogjak/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.