Iványi Gábor: újabb csapás a NAV-tól - Városi Kurír

Sorting by

×

Iványi Gábor: újabb csapás a NAV-tól

A NAV célkeresztje a hátukon: a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) intézményei anyagilag ismét kritikus helyzetbe kerültek, 

Hirdetés

Drámai bejelentés a facebookon

Iványi Gábor, a MET vezetője a facebookon jelentette be, hogy NAV (meg sem várva azt, hogy az ítéletet kézhez kapják, vagy valamennyi jogi fórumon ügyük végigfusson) a mai napon számlájukra terhelte azt a 246.131.000 (kettőszáznegyvanhat millió egyszázharmincegyezer – ebből 90.000.000 forint késedelmi büntetés) forintos hátralékot, mely az egyes intézményeik bérkifizetésével kapcsolatos járulékterhet jelenti.

“Azt az összeget, ami jogosan járna, és évek óta mégsem kapjuk meg, mi sem tudjuk visszafizetni járulék vagy más tartozás formájában.”

Iványi: “Hangsúlyozzuk, hogy a tőlünk elvett pénzből nem egyházunk hitéleti tevékenységét finanszírozzuk, hanem a legszegényebbeknek adunk reményt gyógyulásra a mindennapok méltó megéléséhez vagy jövőjük építéséhez.

Amennyiben a NAV nem látja be úgy, mint a Nemzeti Közművek az ősz folyamán, hogy a gáz elzárással várnia kell és szükséges a tárgyalás útjára lépnünk, és nem ad haladékot, akkor márciusban nem tudunk bért fizetni.

Mintegy ezer munkavállaló és nagyjából ennyi család veszítheti el a munkalehetőségét, megélhetését, az ellátottainkról, intézményeinkről nem is beszélve. Erre nem válasz az, hogy az állam átveszi feladatainkat.

A szelektív államosítás ugyanolyan bűn, mint az általános. Ezzel a tájékoztatással szeretnénk hazai és nemzetközi támogatóinkat értesíteni, s bátorítani, hogy mindenki, ami tőle telik azt tegye meg.”

Előzmény

 

ŐK NEM

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.