Iványi Gáborékat tovább fojtogatja a rezsim —  Oltalmat az Oltalomnak!

Idén 30 éves az Iványi Gábor lelkész vezette Oltalom Karitatív Egyesület, amely a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) egyház civil szervezete.

A testvérközösséget és az egyesületet is Iványi Gábor lelkész vezeti

A rájuk nehezedő kormányzati nyomás ellenére is elvégzik elképesztően sokféle tevékenységüket: szegény gyermekeknek esélyt adó intézményeket, iskolákat tartanak fenn, rászorulókat, hajléktalanokat támogatnak, gyógyítanak, menedéket adnak a kiszorulóknak, a legváltozatosabb bajok elől menekülő embereknek.

Orbán kormánya nem enyhíti a szorítást

Az úgynevezett “fülkeforradalom” óta megszokhattuk, hogy a MET egyházat és a hozzá kapcsolódó Oltalom Karitatív Egyesületet a rezsim minden eszközzel megpróbálja kiéheztetni. Kétharmados többségüket kihasználva törvényekkel próbálták másodrendű egyházi státuiszba taszítani, hogy ne legyenek többé jogosultak az úgynevezett “bevett” egyházaknak járó állami forrásokra. Az egyik legsúlyosabb csapás, amit a MET-re mérnek, hogy nem hajlandók biztosítani az egyszázalékos személyi jövedelemadó-felajánlás lehetőségét Iványi Gábor és lelkésztársai egyházának.

Jómagam, sok honfitársunkkal együtt, minden tavasszal konokul úgy rendelkezem, hogy személyi jövedelemadómból az egyházi egy százalékot az adóhatóság utalja át a MET egyház hajdani technikai számára, a 0444-re. Az adóhivatal pedig év végén minden alkalommal levélben tájékoztatja a MET-et támogató törvénytisztelő állampolgárokat, hogy ők továbbra is, bármiféle alkotmánybírósági vagy strasbourgi rendelkezés ellenére, az Orbán-rezsim csökönyösen érvényben tartott korlátozó rendelkezései szerint járnak el.
Ahogy cinikusan fogalmaznak, azért nem kaphatja meg a MET egyház az össszeget, mert az állampolgárok “nem tüntettek fel a rendelkezésükben a bevett egyház azonosítására alkalmas adatot”…

Ne dobj a szemétbe ötezer forintot!

A cinikus elutasító levélben a hatóság azt is közli, hogy aki akar, 5.000 forintos illeték ellenében “fellebbezhet”.
Természetesen értelmetlen lenne ilyen illetékbefizetéssel támogatni az Orbán-rezsimet – ehelyett okosabb lenne az ezreseket a MET-nek, az Oltalom Karitatív Egyesületnek vagy a Wesley János Főiskolának eljuttatni.

Oktatás, szegények támogatása, gyógyítás, menedék

Szükségük van a civilek támogatására, mert a rájuk nehezedő nyomás ellenére elképesztően sokféle tevékenységet végeznek. Az Evangéliumi Testvérközösség intézményei több ezer gyereket fogadnak a közoktatásban (s persze, a “bevett” nagy egyházakkal ellentétben nem az elit tanulókat mazsolázzák ki, hanem oda viszik a tudást, ahová nem jutna el másképp színvonalas oktatás); naponta hozzávetőleg ezer ember fordul meg hajléktalan és menekült ellátásukban; kórházat, rendelőintézetet és öt idős otthont tartanak fenn; fenntartják felsőoktatási képzésüket a Wesley János Lelkészképző Főiskolán, ahol világi szakok is működnek.
Aki segíteni akar bármelyik cél elérésében, attól hálásan fogadják az adományokat.

Ide várják a segítséget

Az adományozó a közleményben jelölje meg, hogy az Oltalom, a MET és a Wesley tevékenységei közül melyiket támogatja.
Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség:
K&H Bank 10400140-00026233-00000008
Oltalom Karitatív Egyesület:
K&H Bank 10400140-00026699-00000006
Wesley János Lelkészképző Főiskola:
OTP Bank 11708001-20562292

Becso

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük