Újabb ötezret is elpazarolhatna, de jobb ajánlatunk van

A Városi Kurír olvasói értesítették szerkesztőségünket: az év végére az Orbán-rezsim hatóságai ismét megtagadták a Jézus szellemében működő Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség jogos járandóságának átadását. Kreativitásuk kimeríthetetlen – ők így is tudnak lopni.

Keresztényüldözés karácsonykor

Szerkesztőségünkhöz eljutott a hír: adófizető állampolgárok kaptak az év végi ünnepek előtt felháborító hivatalos értesítést az adóhatóságtól. Ezek a civilek az adóbevallás idején arról rendelkeztek, hogy az egyházaknak járó egyszázalékos szja-felajánlásukat az Iványi Gábor által vezetett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek (MET) adják. Az adóhatóság azonban közölte, hogy az állampolgárok “nem tüntettek fel a rendelkezésükben a bevett egyház azonosítására alkalmas adatot”. Ugyanezt teszik már hosszú évek óta, mióta a rettentőenkeresztény Orbán-rezsim mindent megtesz a MET megfojtásáért.

Újabb ötezret is elpazarolhatna, de ne tegyen ilyet

A cinikus elutasító levélben a hatóság közli, hogy aki akar, 5.000 forintos illeték ellenében “fellebbezhet”. Portálunk olvasói azonban jelezték, hogy természetesen nem támogatják ilyen értelmetlen illetékbefizetéssel a rezsimet – ehelyett az ezreseket a MET-nek, az Oltalom Karitatív Egyesületnek vagy a Wesley János Főiskolának juttatják el. Minden más érintettet is arra kérnek, hogy kövessék példájukat.

Bőven vannak támogatható célok

Az év végi ünnepek (hanuka, advent, karácsony, szilveszter és az új év) előtt Iványi Gábor vezető lelkész, a karitatív egyesület elnöke levelet is küldött az egyház és a karitatív egyesület támogatóinak. 
Szükségük van a lelkes civilek támogatására, mert a rájuk nehezedő nyomás ellenére elképesztően sokféle tevékenységet végeznek.

Oktatás, szegények támogatása, gyógyítás, menedék

Az Evangéliumi Testvérközösség intézményei háromezer gyereket fogadnak a közoktatásban (s persze, a “bevett” nagy egyházakkal ellentétben nem az elit tanulókat mazsolázzák ki, hanem oda viszik a tudást, ahová nem jutna el másképp színvonalas oktatás); naponta hozzávetőleg ezer ember fordul meg hajléktalan és menekült ellátásukban; kórházat, rendelőintézetet és öt idős otthont tartanak fenn; fenntartják felsőoktatási képzésüket a Wesley János Lelkészképző Főiskolán, ahol világi szakok is működnek. Mindezeket a célokat, és a rengeteg kisebb-nagyobb feladatot, ami ezekkel jár, részletesen felsorolja Iványi Gábor a linken olvasható levelében.

Segítsetek, hogy segíthessünk!

Aki segíteni akar bármelyik cél elérésében, attól hálásan fogadják az adományokat.
Maga az egyház is állandó fenntartási gondokkal küzd, hiszen a kormány az egy százalékos felajánlások átutalását is megtagadja.

“Bármilyen csekély, egyszeri vagy folyamatos támogatást örömmel fogadunk, legyen ez anyagi vagy természetbeni”

– fordul a támogatókhoz Iványi Gábor. –

“Segítsetek, hogy segíthessünk!”

Ide várják a segítséget

Számlaszámaikat is meg lehet találni Iványi Gábor körlevelében, a mellékelt kéréssel, hogy az adományozó közleményben jelölje meg, az Oltalom, a MET és a Wesley tevékenységei közül melyiket támogatja. Legyenek elérhetők ezek a fontos adatok a Városi Kurírban is.

Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség: K&H Bank 10400140-00026233-00000008
Oltalom Karitatív Egyesület: K&H Bank 10400140-00026699-00000006
Wesley János Lelkészképző Főiskola: OTP Bank 11708001-20562292
Aki külföldről vagy más módon, pl. Paypal-lal szeretné küldeni a támogatását, az jelezze (onodiistvan@wjlf.hu; ivanyigabor@wjlf.hu), és nekik megadják a megfelelő adatokat.
Természetbeni adományokat, mint eddig is, a Dankó u. 11. szám alatti portájukon készségesen és köszönettel fogadnak.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük