Izgulhatnak a profi séfek a Balatonnál, a gyerekek már lefőzik őket 0 181

furedgyerek

Több mint kétszáz gyerek és ezer felnőtt járt azon a rendezvényen, amelynek szervezői azt kívánták bebizonyítani, hogy a Balatonra minden évszakban lehet sok vendéget csábítani, csak igazán jó program kell – nyilatkozta Varga László, a Balatoni Kör tagja.


A közös, konyhai munka segít a családi kötelékek erősítésében

Március első szombatján 9 balatoni étterem séfje, 10 borász és az északi part egyik ikonikus cukrászdája fogott össze, hogy  sok turista legyen Balatonfüreden. Az eseményre meghívták a helyi mesehőst, Füred Kapitányt is, aki gyerekeket szórakoztatta.

A rendezvényen kiderült, hogy a balatoni top éttermek séfjei nem érezhetik biztonságban magukat, ha kulináris versenyről van szó. A programon részt vevő gyerekek mindegyike már most jobb kókuszgolyót készít, mint amilyeneket a Balaton legjobb tíz séfje tud – legalábbis ezt állították a gyerekprogram szervezői.

Tejkertek majd ettek!

Mint mondták: a gyerekek összesen 750 kókuszgolyót készítettek, amelyeket szüleikkel együtt el is fogyasztottak. Füred Kapitány, a balatoni mesehős újabb akciójának fontos üzenete is volt a családok felé. Azokra a kutatásokra szerettek volna rávilágítani, amelyek kimutatták, hogy „a közös, konyhai munka segít a gyermekek tanulási képességeinek fejlesztésében”. Mozgáskoordinációban, matematikai és szövegértelmezési ismeretekben is előnyükre válik a főzőcskézés, amely a családi kapcsolatokat is erősíti.

A gyerekek mellett, a felnőttek is jól érezhették magukat a rendezvényen. Olyan ételeket kóstolhattak meg, amelyek ma még ritkaságszámba mennek a balatoni étlapokon.


Mint ismert: a Balatoni KÖR a régió gasztronómiájának minőségi megújulásáért leginkább elkötelezett vendéglátósok összefogásaként jött létre. Tagjaik között több helyi étterem, cukrászda, pálinka főző, borbár, és több borászat is van.

Előzmény

Rózsaszín tankkal állta el az utat az új szuperhős: Füred kapitány

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

Kálmán László: Miért szégyellje magát Gerő?

Az ATV baromi semlegessége – ellenzéki mivolta? – tudatában egy nappal azután, hogy a kormánymédia felnyomta Kálmán Olgát közösségi oldalára …

aurora

Első fokon pert nyert a Fővárosi Törvényszéken a 8. kerületi Auróra Közösségi Ház a Magyar Hírlap és a Pesti Srácok …

kover

Elvileg kijár egy házelnöknek a tisztelet, mondom: elvileg. Ám Kövér László, a magyar közszolga ebben is illiberális, vagyis mindent megtesz, …

Tudjátok, én balga még mindig hiszek abban, hogy ősszel az ország jelentős részében a Fidesz jelöltjével szemben egy ellenzéki alkalmas …

Pin It on Pinterest