Több mint kétszáz gyerek és ezer felnőtt járt azon a rendezvényen, amelynek szervezői azt kívánták bebizonyítani, hogy a Balatonra minden évszakban lehet sok vendéget csábítani, csak igazán jó program kell – nyilatkozta Varga László, a Balatoni Kör tagja.


A közös, konyhai munka segít a családi kötelékek erősítésében

Március első szombatján 9 balatoni étterem séfje, 10 borász és az északi part egyik ikonikus cukrászdája fogott össze, hogy  sok turista legyen Balatonfüreden. Az eseményre meghívták a helyi mesehőst, Füred Kapitányt is, aki gyerekeket szórakoztatta.

A rendezvényen kiderült, hogy a balatoni top éttermek séfjei nem érezhetik biztonságban magukat, ha kulináris versenyről van szó. A programon részt vevő gyerekek mindegyike már most jobb kókuszgolyót készít, mint amilyeneket a Balaton legjobb tíz séfje tud – legalábbis ezt állították a gyerekprogram szervezői.

Tejkertek majd ettek!

Mint mondták: a gyerekek összesen 750 kókuszgolyót készítettek, amelyeket szüleikkel együtt el is fogyasztottak. Füred Kapitány, a balatoni mesehős újabb akciójának fontos üzenete is volt a családok felé. Azokra a kutatásokra szerettek volna rávilágítani, amelyek kimutatták, hogy „a közös, konyhai munka segít a gyermekek tanulási képességeinek fejlesztésében”. Mozgáskoordinációban, matematikai és szövegértelmezési ismeretekben is előnyükre válik a főzőcskézés, amely a családi kapcsolatokat is erősíti.

A gyerekek mellett, a felnőttek is jól érezhették magukat a rendezvényen. Olyan ételeket kóstolhattak meg, amelyek ma még ritkaságszámba mennek a balatoni étlapokon.

Mint ismert: a Balatoni KÖR a régió gasztronómiájának minőségi megújulásáért leginkább elkötelezett vendéglátósok összefogásaként jött létre. Tagjaik között több helyi étterem, cukrászda, pálinka főző, borbár, és több borászat is van.

Előzmény

Rózsaszín tankkal állta el az utat az új szuperhős: Füred kapitány

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét