Ízlelgesse: várkapitányságot alapított a regnáló

A Miniszterelnökség felügyelete alatt 2018. december 31-én megalakult a Várkapitányság Nonprofit Zrt., az új cég a budai várbeli kormányzati beruházásokat is felügyelő Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft., valamint a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. összeolvadásából jött létre – derül ki a Céginfo.hu adataiból.

És még csak 7. napja “budai fiú”….

A Várkapitányság igazgatóságának tagja 2023 végéig Fodor Gergely, akit 2018 nyarán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nevezett ki a budai Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházások koordinálására. A háromtagú igazgatóság tagja még Koltay András (Koltay Gábor filmrendező fia) és Sepsey Balázs (Sepsey Tamás volt MDF-es képviselő, az ÁSZ egykori főigazgató helyettesének fia).

A Várgondnokság 1998 óta foglalkozott a Budavári Palotával és környezetében található állami tulajdonú műemlék ingatlanok, így a Várkert bazár és más felépítmények vagyonkezelésével, fejlesztésével, az üzemeltetés egyes területeinek feladataival. A Várgondnokság és a Budavári Kft. egyaránt az Ybl Miklós tér 6. alatt üzemelt – a Várkapitányságnak is ez a központja -, mindkettőt Gyutai Csaba fideszes politikus, volt zalaegerszegi polgármester vezette – jelenleg nem tudni, hogy az összeolvadással miként alakult az ő sorsa.

(forrás: napi.hu)

Frissítve az ét- és árlappal! A Gundel főz Orbánra – amikor a minőség találkozik a miniszterelnökkel…?

Frissítve videóval! Orbán-frocli a népnek: “Kármelitákkal a Kármelitában”

Egy hozzászólás itt: “Ízlelgesse: várkapitányságot alapított a regnáló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük