Izrael példát mutat: így bánj a szegényekkel! – Magyarország?

Jeruzsálemben példaértékű kezdeményezéssel próbálnak civil boltosok segíteni a szegényeken. Semmi állami csecsen-függés, csak és kizárólag civil, emberi segíteni akarás. Izrael az egyetlen ország a bolygón, ahol az utcákon a szegényeknek és a rászorulóknak élelemmel ellátott hűtőket fogsz látni. E közben Magyarországon nem tudott alaposan elterjedni az éhezőknek felszerelt utcai ételgyűjtő doboz.

Csak így tovább Izrael

Ingyenesen hozzáférhető hűtőszekrény a rászorulóknak, Izraelben szinte mindenhol megtalálod ezeket a hűtőket. Gyönyörű kezdeményezés a jeruzsálemi fiatalok részéről a rászorulók táplálására és az élelmiszerpazarlás elkerülésére. A helyi árusok a nap végén maradék ételt adományoznak és hűtőszekrényekben helyezik el az összes izraeli városban.

A szerzetes ládái!

Fantasztikus, országossá nőtt ötlete volt a pécsi irgalmasrendi szerzetesnek Morvay Imre Pio atyának, amikor elindította ételláda-programját. Egyszerű módját találta ki annak, ha valaki névtelenül akart a mindennapokban segíteni a rászoruló névteleneknek. Ám “ételláda-maffia” ütötte fel a fejét, a dobozokat le kellett szerelni. 2018., Magyarország.

A Szabad Pécs úgy tudja, hogy a pécsi Munkácsy utca Széchenyi tér felőli részén lévő ételládák közelében lakók sokszor panaszkodtak a folyamatos veszekedések, a házak tövében tanyázó hajléktalanok és a folyamatos kosz miatt, ám súlyosabb ügy miatt voltak kénytelenek feladni a kezdeményezést. A hajléktalanok egy része ugyanis a felügyelete alatt tartotta az ételládákat, nagyjából mindent ők vettek ki a dobozokból, aztán pénzért tovább adták a még szorultabb helyzetben lévő sorstársaiknak. Bolti árakon kínálták az ételt a már csak üres dobozokat találó más hajléktalanoknak.

A portál beszélt Morvay Imre Pio atyával, aki elmondta, hogy valóban voltak ilyen problémák, ezért kellett végül úgy dönteniük, hogy felhagynak a kezdeményezéssel. A jövőben a Támasz Alapítványnak adják a felajánlásokat, így próbálják meg az összegyűlt dolgokat közvetlenül azokhoz eljuttatni, akik valóban rászorulnak- írtuk meg 2018 szeptemberében.

 

szegények

One thought on “Izrael példát mutat: így bánj a szegényekkel! – Magyarország?

  • Bizonyos kulturális elmaradottság szintjén nem érdemes feltételezni, hogy az emberek feltehetően normálisan viselkednek társaikkal szemben …. Szerintem jelenleg minden megismétlődhetne a 80 évvel ezelőtti képekből …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük