Sorting by

×

Izrael koronavírus elleni vakcinákat biztosít a holokauszt túlélőknek szerte a világon

Világviszonylatban is a zsidó állam áll legjobban beollottság terén, hiszen már a lakosság 22%-a megkapta a koronavírus elleni vakcinát. Sőt, Izrael volt az első ország, amelynek miniszterelnöke még ősszel bejelentette, hogy saját vakcinával oltanak majd. Ez az ígéret azonban nem teljesült, így most ők is a Pfizerrel és a Modernával oltanak.

Fejlesztési csőd

A kormány eddig több mint félmilliárd sekelt (157 millió dollárt) fektetett be az “Izraeli Biológiai Kutatóintézet” oltóanyag-fejlesztésébe. A szervezet költségvetése 300 millió sekel (94 millió USD), aminek  döntő többségét az oltóanyag fejlesztésére fordítják, szemben a szokásos nemzetbiztonsági célokkal.

A vakcina azonban sehogy sem akart elkészülni, ezért Netanjahu miniszterelnök -akinek mostanság az újabb választások előtt mint egy falat kenyér úgy hiányzik némi siker a portfóliójából- gyorsan leszállt a “döglött lóról” és alaposan bevásárolt a nemzetközileg is elismert vakcinákból  a Pfizerrelnél és a Modernánál, a két gyógyszergyártó óriásnál.

<<FRISS HÍREINK!>>

Figyelemmel a világ holokauszt túlélői felé

Izrael arra törekszik, hogy saját országának lakossága mellett koronavírus elleni oltásokat biztosítson a holokauszt túlélőknek a diaszpórában is

– adta hírül az Israel Hayom. A bonyolult, nemzetközi logisztikai művelet kialakításán már dolgoznak, Omer Yankelevitch diaszpóraügyi miniszter a koordicióval a Shalom Corps szervezetet bízta meg. A szervezet már több nagy orvosi hajózási társaságot megkeresett a projekt logisztikájával kapcsolatban, és a Diaszpóraügyi Minisztérium az Egészségügyi Minisztériummal közösen együttműködik a Pfizerrel és a Modernával.

“A koronavírus válság idején  is  szeretnénk meghálálni  a holokauszt-túlélőknek, akik túlélték a náci borzalmakat, hogy bátorságuknak köszönhetően sikerült megvédeniük a zsidóság gyökereit mert ezzel biztosították a fennmaradásunkat. Megtiszteltetés számunkra, hogy védelmet nyújthatunk nekik a koronavírus elleni oltás biztosításával.”

-mondta a miniszter a már említett izraeli portálnak.

Egyelőre konkrétumok még nincsenek, de remélhetőleg hamarosan mindenhova eljutnak az Izrael által felajánlott vakcinák.

Még mielőtt a magyar kormány elkezdne kapkodva vakcinát ajánlgatni a külhoni magyarságnak, szögezzük le:  Izrael nem az ország polgárainak szánt mennyiségből igyekszik lecsippenteni egy részt, hanem ugyanúgy megvásárolja, méghozzá a nemzetközi piaci árnál jóval magasabb összegért azokat az ampullákat, amelyekkel a túlélőket akarja világszerte segíteni.

(A cikkünk alapjául szolgáló hír Magyarországon először a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) oldalán jelent meg.)

vakcina

átver

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.