Montrealban izzik a jég a rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság elődöntőin a magyar versenyzők alatt, illetve izzana, ha ez nem lenne tökéletes képzavar – de tény, hogy a Liu család megint megizzasztotta ellenfeleit, nem először és nem utoljára. Pedig még csak a selejtezőknél tartunk! Érem lesz ebből, akárki meglássa…
[mnky_ads id=”10551″]
A magyarok közül Liu Shaolin Sándor és öccse, Liu Shaoang vette sikerrel mindhárom távon a pénteki selejtezőt a Montrealban zajló rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon.


A férfiak mezőnyében a Liu-fivérek mellett harmadik magyarként – a testvérpárhoz hasonlóan a váltóval olimpiai bajnok – Burján Csaba kapott lehetőséget. Utóbbi csak az 500 méter kétkörös kvalifikációját “élte túl”, 1500-on kiesett, ahogy az 1000 méter második fordulójában is. A két Liu viszont mindhárom táv összesen öt futamából magabiztosan lépett tovább, azaz mindketten 1500 méteren elő-, míg 500 és 1000 méteren negyeddöntősök.
[mnky_ads id=”10552″]
A nőknél két magyar indult, Jászapáti Petra mellett az idei Európa-bajnokságon 1500 méteren bronzérmes Bácskai Sára Luca lépett jégre. A leghosszabb, 1500 méteres távon mindketten elődöntőbe jutottak, a legrövidebb, 500 méteres számban pedig mindketten kiestek. A különbséget az 1000 méter jelentette kettejük között, mert bár a 19 éves Jászapáti és a 18 esztendős Bácskai is harmadik lett a maga selejtezőjében, de a nyolc futamból csak a legjobb négy harmadik került negyeddöntőbe, s amíg előbbi az idejével továbbjutott, addig utóbbi nem.
Szombaton az 500 és az 1500 méter küzdelmeit, valamint a váltók elődöntőit rendezik meg, míg vasárnap az 1000 méter mellett a staféták fináléira kerül sor.

Mindehhez tegyük hozzá, hogy Montrealban nem két hét edzésidő után következik a néhány versenynap, mint Phjongcshangban, itt rövidebb a felkészülési periódus, így kevesebb a stressz is: ez bizony a mi versenyzőinknek kedvez.

Hajrá fiúk-lányok, rajtatok a szemünk: alig várjuk már, hogy a dobogón lássunk titeket!

Szele Tamás

Sport Mindig
[mnky_ads id=”4674″]
[mnky_ads id=”4668″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét