Jaafar Jackson játssza a Michael című életrajzi film címszerepét

Michael Jackson legendás amerikai popénekes unokaöccse, Jaafar Jackson játssza a Michael című életrajzi film címszerepét – számolt be róla a Variety.com filmes szaklap.

A Lionsgate stúdió filmje, melyet Antoine Fuqua rendez, a pop királyaként is ismert Michael Jackson (1958-2009) bonyolult örökségét mutatja be

Az előzmény egy „testvéri” szerelmi háromszög. A történet Randy Jacksonnal kezdődik, aki Joseph és Katherine Jackson tíz gyermeke közül a kilencedikként született, csak Janet fiatalabb nála.

Mikor bátyjai együttest alapítottak, ő még csak négyéves volt, így nem került be a csapatba, csak 1976-ban; bátyja, Jermaine helyére állt be, mivel az elvette előző kiadójuk, a Motown elnökének a lányát, Hazel Gordy-t és ezért a Motownnál maradt, mikor az együttes kiadót váltott.

Jermaine Jackson és Hazel Gordy első gyermeke, Jermaine (becenevén Jay) 1977-ben, lányuk, Autumn 1978-ban született. Már zajlott a válásuk, amikor megszületett kisebbik fiuk, Jaimy 1987-ben.

Jermaine házassága alatt viszonyt kezdett Margaret Maldonadóval, akitől két fia született, az első, Jeremy Maldonado Jackson 1986-ban, a második, Jourdynn Michael Jackson 1989-ben.

Alejandra Genevieve Oaziaza 1986-ban mindössze 17 évesen randizott először az akkor 24 éves Randy Jacksonnal. Genevieve és Randy Jr. megszületése után Jermaine elszerette öccse élettársát, majd felségül vette Alejandrát.

Jermaine-nek és Alejandrának két fia született, Jaafar 1996. július 25-én és Jermajesty 2000-ben, örökbe fogadott fiuk Donte.

Jaafar Jackson első nagyobb filmszerepét játssza a Michaelben

„Jaafar megtestesíti a fiamat. Csodálatos látni, ahogy tovább viszi a Jacksonok szórakoztató és előadóművészeti örökségét” 

– mondta Michael édesanyja, Katherine Jackson.

Graham King producer – akinek a nevéhez fűződik többek között a Bohém rapszódia – elmondta, hogy az egész világon keresték a szereplőket, mielőtt megtalálták a Michael Jacksont megformáló színészt.

Antoine Fuqua a Variety.com-nak elmondta, hogy Jaafarral már az első alkalommal kialakult valamilyen lelki kapcsolata és a kamerán keresztül rögtön látta, hogy ő lesz képes megformálni Michael Jacksont.

A film forgatókönyvét John Logan, a Gladiátor, a 007 – Skyfall és a 007 Spectre – A Fantom visszatér szerzője írja.

A mű a stúdió szerint a több mint egy évtizede elhunyt sztár életének minden szeletét be akarja mutatni, „köztük azokat a legendás előadásokat, amelyek minden idők egyik legnagyobb szórakoztatójává tették”.

A film Michael Jackson hagyatékának kezelőivel együttműködve készül, ami hatással lehet arra, hogyan mutatja be az énekes ellen élete során, majd halála után felhozott gyermekmolesztálási vádakat. 2003-ban Jackson az egyik ügyben bíróság elé állt, a vádakat tagadta, nem találták bűnösnek. Egészen haláláig ragaszkodott ártatlanságához, de a vádak azóta is árnyékot vetnek megítélésére.

Forrás: MTI – Fotó: Araya Diaz/Getty, Frank Edwards/Fotos International/Getty

Michael Jackson tisztessége – perelnek a rajongók!