Jackie Chan pénzdíjat ajánlott fel annak, aki megtalálja a koronavírus ellenszerét

A Jackie Chan a 65 éves hongkongi filmcsillag egymillió jent  (kb. 132 000 euró) ajánlott fel annak a kutatónak vagy intézménynek, amelyik megtalálja a koronavírus hatékony ellenszerét.

Nem a pénz a lényeg

“Remélem mindenki érti, hogy hogy itt nem a pénzről van szó.(…) Nem akarok többé szenvedő és idő előtt eltávozó embereket látni, olyanokat akiknek élni kellene az életüket.”

– áll a Kínában népszerű Weibo szociális hálón közzétett bejegyzésben.

Az egymillió jen (kb. 132 000 euró) értékű felajánlás néhány héttel követi Chan egy nem túl sikeres interjúját, amelyben a Zhejiang Satellite TV nevű kínai köztelevíziónak kifejtette, hogy érdekli és támogatja mindazt, ami éppen az országban zajlik a koronavírus miatt, bízik abban, hogy hamarosan helyreáll a rend.

Az internetezők azonnal rárepültek és darabokra szedték a kijelentéseit, és képmutatással vádolták: csak beszél ahelyett, hogy anyagi forrásokkal segítené a vírus terjedése elleni harcot – összegez a Le Monde. Chan felajánlása alighanem erre a támadássorozatra volt csattanós válasz.

(Kína Koronavírus ellenes himnusza)

Más gondjai is vannak Channak

Kényszerű árverésre bocsátják Pekingben azt a két lakást, amelyek otthont adnak a filmsztár Jackie Chan-nek és családjának. A főváros Dongzhimen kerületében található két szomszédos apartmanban 2007 óta él az akciósztár és családja. A kínai média szerint összesen hat hálószobával és három óriási lakótérrel rendelkeznek az apartmanok. A lakások piaci értéke 14,6 millió USD. Az árverés a tervek szerint szeptember 30-án lesz, ahol 10,5 millió USD a kikiáltási ár.

Chan mindössze 4,9 millió dollárt fizetett a két lakásért, azért ilyen keveset, mert beszámították és levonták az árból azt a promóciós munkát, amit a színész a fejlesztő Yujia Real Estate-nél addig végzett.

Most kiderült, hogy a Yujia elmulasztotta a jogok megfelelő átadását Channak és ezért a lakások jogilag ma is a cég tulajdonában vannak. A fiskális hibának a színész lakásai is áldozatul eshetnek, hiszen komoly anyagi vita támadt Yujia és egy másik fejlesztő, a Tenhong Real Estate között. Júliusban a bíróság elrendelte Yujia vagyonának lefoglalását és eladását- ahogy arról pénteken a Városi Kurír is beszámolt.

chan

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük