Jackie Kennedy húga viszonyt folytatott a sógorával?

A feleségem a szomszéd szobában szexelt Johnnal egy szállodában Dél-Franciaországban! Nem elég, hogy ezt nyíltan csinálták, de a nejem még fennhangon dicsekedett is vele!

Így panaszkodott Lee Radziwill első férje, Michael Canfield a híres írónak, Gore Vidalnak. Aki papírra is vetette ezt a furcsa vallomást, de nem írta meg regényben. Imádta a pletykát, de ez még neki is rázós volt: az USA elnöke mindkét Bouvier lánnyal ágyba bújt! Két lelkes kutató megtalálta Gore Vidal kéziratát és publikálta egy most megjelent regényes párhuzamos életrajzban.

The Fabulous Bouvier Sisters – The Tragic and Glamorous Life of Jackie and Lee, vagyis A mesés Bouvier nővérek – Jackie és Lee ragyogó és tragikus élete a most megjelent könyv címe. A sztori hitelességét sajnos Gore Vidal már nem erősítheti meg, mert 2012-ben meghalt. Egyáltalán mikor esett meg ez a kettős házasságtörés? Gore Vidal nem említ dátumot, de a szerzők szerint valamikor az ötvenes években történhetett a dolog, amikor John Fitzgerald Kennedy még csak az Egyesült Államok szenátora volt.

Elnökké 1960-ban választották meg. Ő volt az USA első katolikus elnöke. Vallásos nevelése ellenére nagy nőfaló hírében állt. Ráadásul versenyben állt öccsével, Robert Kennedyvel, akit később kinevezett igazságügyi miniszternek. Ugyanilyen késhegyig menő versengés jellemezte a csodálatos Bouvier nővéreket is! Egyik lány sem habozott megszerezni a másik pasiját. A versengés nem tett jót a testvéri viszonynak. Míg a Kennedy fivérek nevetve számoltak be egymásnak hódításaikról – például Marilyn Monroe mindkettőjüknek megvolt – addig a Bouvier lányok nyíltan gyűlölködtek egymással. Kifakadásaik a bulvár sajtó kedvenc témái lehettek volna.

Az ötvenes-hatvanas években még védett vadaknak számítottak az elnökök, szenátorok és miniszterek az Egyesült Államokban. Ma Donald Trump nőügyei kedvelt témái a bulvársajtónak, sőt nemcsak annak. A komoly média is előszeretettel mutatja be az elit magánéletét, melyet korábban a titoktartás fala övezett Amerikában is. Ezért csak találgatni lehet, hogy miért zárta ki a végrendeletéből az egykori First Lady a húgát, Lee-t? Igaz lenne a pletyka, mely szerint nemcsak, hogy ágyba bújt a férjével, az USA későbbi elnökével, de ezzel még nyíltan dicsekedett is?

Lengyel Miklós

Globoport

Kapcsolódó:

Az embereknek végre meg kellene ismerniük az igazságot a Kennedy-gyilkosság ügyében

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük