Sorting by

×

Jakab Péter: a kormány lehallgat, a Fidesz meg falaz neki

Nem is tudjuk mi lenne a magyar sajtószabadsággal a közösségi oldalak nélkül, hiszen bármit is állítson a lakájmédiája, a Fidesz maga alá gyűrtre a sajtó nagyobbik részét. Így ha nincs a Facebook, Jakab Péter legutóbbi bejegyzése -a lehallgatásról- sem kap nyilvánosságot.

Pintér Sándor lehallgatás-ügyi toposza

A magyar belügyérnek annyira megtetszett a múlthét végén az RTL-híradónak adott cinikus válasza, hogy azóta sem szabadul a saját hatása alól, és úgy érzi meglelte az orvosságot a kétkedő újságírói, politikusi magatartás ellen. Nem csoda, ezek után, hogy arra az írásbeli kérdésre:

“…milyen alapon hallgatják le a magyarokat a Pegasus kémprogrammal?  Kiket, miért, hányszor, és kik jutnak hozzá a hallgatózás során szerzett adatokhoz?”

A már ismert válasz érkezett az országgyűlési képviselőhöz is.

“Azt válaszolta, hogy ezt nem írhatja le, ezt csak a Nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén mondhatja el. Azt meg ugye a Fidesz képviselői nem hajlandóak összehívni. Vagyis a kormány lehallgat, a Fidesz meg falaz neki. Minden mást pedig még megkérdezni is bűn. Pintér ugyanis jelezte nekem, ha válaszolna az írásbeli kérdéseimre, azzal én, mint kérdésfeltevő, jogsértést követnék el, amiért szabadságvesztés jár.”

A poszt későbbi részében a Pegasus-botrányt ismerők szerint is jogosan hasonlítja Jakab a magyar vezetést a Lukasenka-féle fehéroroszhoz.

Így kerek a történet

A poszt végén, ahogy az így az előválasztási kampányban illik, Jakab Péternek természetesen sikerül a maga miniszterelnökjelölt-jelöltségére kifuttatni ezt a történetet is:

“Ha támogatod, hogy én legyek az ellenzék közös miniszterelnökjelöltje, szavazz rám az előválasztáson szeptember 18. és 26. között.”

Kapcsolódó

 

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Jakab Péter: a kormány lehallgat, a Fidesz meg falaz neki

  • 2021.08.04 - 08:39
    Közvetlen hivatkozás

    Nem értem, hogy Jakab miért választja külön a kormányt, és a fideszt? Hiszen a kettő egy, és ugyanaz. Illetve, ez a kettő, maga orbán, aki már-már személyi kultuszt épített maga köré. Mi meg hagytuk, hogy ezek beterítsenek, ráfonják a mocskos, korrupt csápjaikat mindenre, és mindenkire, aki behódolt, és megvehető. Ezt a maffia-bandát időben el kellett volna zavarni, mielőtt lerombolták az országot. Még a románok is ezerszer tökösebbek voltak, mint mi, nekik sikerült a korrupt kormányukat elzavarni, és azóta ezerrel hagytak le minket. Ha jövőre sikerül megszabadulni orbántól, és a körülötte lévő bólogató paprikajancsiktól, sok-sok évbe fog telni, mire orbán, és a tettestársai garázdálkodását kiheveri az ország. Bár sok dolog van, amit helyrehozhatatlanul tönkretettek. Ezek száradjanak a lelkükön, amellett, hogy nagyon reméljük, hogy büntetés nélkül nem ússzák meg

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.