Orbán duplafenékű, ravaszdinak szánt, ám nagyon földszintesre sikeredett okoskodása - Városi Kurír

Sorting by

×

Orbán duplafenékű, ravaszdinak szánt, ám nagyon földszintesre sikeredett okoskodása

Hogy is van ez? Ameddig Európa felelős vezetői arról tanácskoznak, hogy miként menthetnék meg a kontinens államait a nyomortól, a magyar miniszterelnök egyetlen kifejezésen rugózik, mert neki nem teszik a “gender”, mint olyan. Orbán szemmel láthatólag azzal a szándékkal érkezett a hosszú ideje első EU-csúcsra Portóba, hogy megint botot dob a haladás küllői közé, ám most célt tévesztett. Jakab Pétertől is kijárt neki egy tockos.

Hirdetés

Jakab Péter nem viccel!

“Orbán ma nem a rádióban mondott nagyot, hanem a portói EU-csúcson. Így nem csak mi hallhattuk, hanem egész Európa, hogy az Orbán-kormány messze Európa előtt jár, de olyan jóságosak vagyunk, hogy hajlandóak vagyunk átadni a titkot. Orbán ugyanis azzal büszkélkedett, hogy ő idehaza munkaalapú társadalmat hozott létre, és készen áll arra, hogy elárulja a receptet Európának is.

Eszerint szívesen elmondja, hogyan kell alacsonyan tartani a béreket, hogyan kell alaptörvényellenesen rabszolgaként túlóráztatni a dolgozót, hogyan kell Európa legrövidebb álláskeresési támogatása után 56 ezres közmunkára küldeni a munkáját vesztett melóst.

Szerintem erre a „titokra” a nyugati világban nem kíváncsiak.

Ők ugyanis nem (rabszolga)munkaalapú, hanem tudásalapú társadalmat építenek. A különbség az, hogy ők meg is élnek a munkából.

Mert nem az olcsósággal, hanem a minőséggel akarnak versenyképesek lenni, azt pedig meg kell fizetni. Nyugaton. Nálunk nem. Itt Orbán nemrég azzal büszkélkedett szaúdi befektetők előtt, hogy a magyar melós a minőségéhez képest feltűnően olcsó. Igen. Ez a munkaalapú társadalom, ahol rabszolgaként kezelik az embert a saját hazájában.

Jobb lenne, ha Orbán egyszer az életben nem tanítani menne egy EU-csúcsra, hanem tanulni. Lenne mit.

Szerénységet és valódi kormányzást”

-írja közösségi oldalán nem kevés bosszús iróniával Jakab Péter

“Mi keresztények”

Mindezek mellett, mint ahogy azt megírtuk, Orbán miniszterelnök legfontosabb tevékenységének érezte, ismét hangulatot kelteni egy kifejezés, és egy tudomány a “genderizmus” ellen:

“Mi, keresztények, a gendert ideológiailag motivált kifejezésnek tekintjük, amelynek jelentése egyáltalán nem tisztázott, néha jelent valamit a férfiak és nők között, nem szeretnénk ezt az ideológiai vitát összekeverni a férfiak és nők közötti egyenlőség iránti határozott elkötelezettségünkkel. “

Orbán duplafenékű ravaszdinak szánt, de nagyon földszintesre sikeredett okoskodására azonban úgy látszik, végre már nem vevő az EU, még akkor sem, ha azt úgy adja elő mint a világ kereszténységének felkent szóvivője.

a fordulatot ami az elmúlt hónapokban az európai közösségben végbement mi sem jelzi  jobban, mint a tény, hogy hiába áskálódott ellen a “gender” kifejezés benne maradt a dokumentumban.

Ettől persze Orbán és csapata ahogy haza érkezik, kiadja saját győzelmi jelentését az újabb bukásról.

Kapcsolódó

 

Jakab Péter

 

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.