Jakab Péter: “tervezik-e a kormány eltörölni a napirend előtti felszólalás lehetőségét, vagy a Magyar Hírlap hazugságra alapozza a kérdését?”

Miután az Orbán-rezsim bevett gyakorlata a médián keresztül megüzenni az ellenzéknek, milyen módon akarják tovább gyalázni a szabadságjogokat, most épp a szólásszabadságot, úgy gondoltam, nyilvánosan válaszolom meg a kérdést – írta közösségi oldalán Jakab Péter.

Pontosítsuk, mi is az a “napirend előtti felszólalás”

A napirend előtti felszólalások alkalmával szabadon kérdezhetnek, beszélhetnek az országgyűlési képviselők. A kérdésekre pedig gyakorta a miniszterelnöknek is kötelező válaszolnia.

Lényegében ez maradt az egyetlen platform, ahol Orbán vitára kényszerül ellenzékiekkel.

A kormánypárti Magyar Hírlap tette fel az alábbi kérdést a Jobbik sajtóosztályának címezve, amit Jakab Péter kiposztolt a Facebook-oldalára.

Mi a véleményük arról, ha a kormánykoalíció a Parlamentben a Házszabály módosításával eltörölné a napirend előtti felszólalások lehetőségét?

“Abba most bele se menjünk, hogy Orbán Viktor, amikor még el mert menni Strasbourgba,

az Európai Parlamentben azt mondta, soha nem vetemedne arra, hogy elhallgattassa azokat, akik nem értenek egyet vele. Dehogynem vetemedne. Legutóbb – és nem először – épp ezen a hétfőn kapcsolta ki a mikrofonomat Kövér elvtárs, mert azt mondtam,

„milyen sértődősek ma a tolvajok”.

Nyilván nem a stílus zavarja őket,

hiszen a börtönszlengre jellemző csicska szó használatát épp Orbán Viktor honosította meg a parlamentben. Az igazság zavarja őket, és az, hogy egy-egy napirend előtti felszólalással sokakhoz eljut az igaz szó. Nem egy napirend előttim milliós eléréssel juttatja el hozzátok mindazt, ami az M1-ből kimarad. Ezek után az se nagyon zavar, ha nem hívnak a köztévébe, hiszen a parlamentből többekhez eljuttathatom az üzeneteimet.

És épp ezt nem akarhatja a Fidesz

A közmédia után a parlamentből is száműznék az igaz szót, vagy legalábbis tovább szűkítenék az igazmondás kereteit. Mindig azt vallottam, hogy az igazság csak a hazug embert zavarja.

Nem lepne meg, ha a Fidesz – hűen önmagához – úgy döntene, nem a hazudozást fejezik be, hanem betiltják az igazságot.

Várjuk a kormány cáfolatát a nyilvánosságon keresztül:

tervezik-e eltörölni a napirend előtti felszólalás lehetőségét, vagy a Magyar Hírlap hazugságra alapozza a kérdését?

-írta a képviselő Facebook oldalán.

Kálmán László a fentiekről.

“Ha tényleg megszüntetik a napirend előtti felszólalásokat, és az “ellenzék” mégsem száll ki, ha nem mondanak le a mandátumukról, akkor végképp elveszti a jogot, hogy akár idézőjelben is “ellenzéknek” nevezzük őket, hogy az “előválasztásaikban” vagy bármijükben részt vegyünk, hogy rájuk szavazzunk.”

Kunhalmi Ágnes

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük