Dr. Lőrincz M. Ákos immunológus vírusnaplója: január 1 - megkaptam az oltást! - Városi Kurír

Sorting by

×

Dr. Lőrincz M. Ákos immunológus vírusnaplója: január 1 – megkaptam az oltást!

Dr. Lőrincz M. Ákos a Semmelweis Egyetemen szerezte PhD fokozatát immunológia témában. Az orvos belgyógyászként dolgozik a Szent György Kórház kardiológia osztályán, jelenleg pedig az intenzív osztályon segíti a koronavírus-fertőzöttek ellátását. Lőrincz doktor továbbá a Semmelweis Egyetem Élettani Intézetének az adjunktusa, kutatási területe az immunrendszer.

Hirdetés

Közérthetően az oltásról….

Minden potenciális “oltakozó” szeretné tudni, hogy mivel is jár pontosan, hogyan , mikor és kitől kapja majd meg a beígért Covid 19 elleni védőoltást, de a Műller Cecília tisztifőorvos vezette napi infókból ezt lehetetlen kihámozni. Köszönet illeti azokat az orvosokat, akik megpróbálnak kapaszkodókat nyújtani az érthető magyarázatokkal.

Előljáróban mindenkinek ajánlott végignézni Erdős Attila 2 videóját, amiből az első ide kattintva látható, a második pedig alább:

Vissza Dr. Lőrincz M. Ákos vírusnaplójához….

Előre bocsátom, hogy a közérthetőség fontosabb szempont lesz, mint a tűpontos immunológia leírat, ezzel lehet nem egyetérteni, a kritikát szívesen fogadom.

Az immunológus január 1-jén, pénteken kapta meg a védőoltást, a naplójával pedig az a célja, hogy 30 napon keresztül közérthetően mutassa be az állampolgároknak, hogyan reagál a szervezete a védőoltásra. A testét, mint írja, nagyban és molekuláris szinten is vizsgálni fogja. Elolvasta a betegtájékoztatót, kitöltötte az előzetes oltási kérdőívet.

Rövid orvosi vizsgálat után kapta meg az oltást, amelyet az izomszövetbe adtak be neki. Ezt követően ki kellett várnia a félórás megfigyelést:

„A következő 5 órában enyhe sajgás emlékeztetett az oltásra, egyéb tünetem nem volt”

– írja.

“Ugye-ugye” érzés….

Az immunológus kifejtette, hogy délután kissé fáradtnak érezte magát, ami miatt rögtön „ugye-ugye” érzése támadt, de felesége megnyugtatta, hogy ennek semmi köze a vakcinához, inkább az ügyeletek és az éjszakai cikkírások állhatnak a bágyadtsága mögött. A teljes történetet itt találja:

… és a második nap….

rendelet

Hirdetés
átver

3 hozzászólás

 • 2021.01.02 - 19:11
  Közvetlen hivatkozás

  Csak én érzem mélyen erkölcstelennek azt a mentalitást, amellyel kivárnak, lesz-e káros hatása a vakcinának? Kockáztassa más az életét?

  Válasz
  • 2022.02.01 - 11:54
   Közvetlen hivatkozás

   Igen, csak te, remélem. Aki onkent beadatja, az annak tudataban adatja be, hogy nincs sok éves adat ami bizonyítana, hogy nem lesz hosszabb távon következmény. Aki nem adatja be, az várja a hosszú távú adatokat, nem rosszindulatúan, csak kivancsian. A hosszútávú adatok majd azoktól jönnek, akik önként beadattak (nagyrészt önként, mert ugye ha munkahely kötelezett az már csak félig onkent).

   Válasz
 • 2021.01.10 - 18:15
  Közvetlen hivatkozás

  Kedves Doktor úr! Tisztelettel kérjük véleményét! Unokaöcsém a székesfehérvári kórháznál mentőápolóként dolgozik. Péntek reggel 8:30-kor megkapta a védőoltást. Ma éjszaka rosszul lett. Reggel kellett munkába állnia, ahol rosszulléte miatt azonnal tesztelték. COVID pozitív lett 38,3 lázzal. Hazaküldték székesfehérvári lakásába, ahol egyedül él. Napközben is rosszul volt torokfájással, hidegrázással és ízületi panaszokkal. Milyen többlet kockázatot jelenthet, hogy az oltás után 40 óra elteltével megbetegedett? Az aggódó családtagok szíves válaszát várják köszönettel:: dr. Stern Pál

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.