Sorting by

×

Bejelentették január 31-re a pedagógus figyelmeztető-sztrájkot – Belengettek egyet márciusra is!

Figyelmeztető sztrájkot hirdet január 31-ére a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) – ezt a két szakszervezet jelentette be, miután közös sztrájkbizottságuk tárgyalt a kormány képviselőjével. Ha a januári akció sem vezet eredményre, márciusra újabb sztrájkot szerveznek.

Semmiben nem tudtak a kormánnyal megállapodni

„Egy bohózatban vettünk ma részt. Ha tehetnénk, fekete zászlókat lengetnénk”

– mondta Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke az Emberi Erőforrások Minisztériumának épülete előtt, a kormány képviselőjével folytatott tárgyalás után. „Csak egy út maradt: mindent megteszünk azért, hogy megszervezzük a sztrájkot. Készüljetek, január 31-ére figyelmeztető sztrájkot fogunk hirdetni. A héten beadjuk a bíróságra a még elégséges szolgáltatásokra vonatkozó követeléseinket”

– tette hozzá.

Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányának tagja azt mondta, ha a figyelmeztető sztrájk nem vezet eredményre, március 16-án újabb sztrájkot szerveznek.

Kiemelték: a még elégséges szolgáltatásokról nincs megállapodás, mert a kormány elvárná, hogy tanítsanak a sztrájk időtartama alatt, miközben szerintük még gyermekfelügyelet sem kellene.

„Kompromisszumos megoldásként azt kértük, hogy tankerületenként vagy munkáltatónként legyen egy felügyeletre kijelölt hely, de ez sem volt elég, azt akarják, hogy a sztrájk alatt tanítás legyen. Ezt a jogvitát végig kell vinni a bíróságon, de már vannak végzéseink, amelyek egyértelműen kimondják, hogy a tanítás nem tartozik a még elégséges szolgáltatás körébe”

– mondta Nagy Erzsébet.

Marad a kötelező oltás is

Azt mondták, nem sikerült a tárgyalásokon elérni, hogy vonják vissza az állami iskolák dolgozóira vonatkozó rendeletet, amely alapján fizetés nélküli szabadságra kell küldeni azokat, akik nem oltatták be magukat koronavírus ellen. Nem született megállapodás a béremelésről sem, a kormány – úgy tűnik – továbbra is ragaszkodik a tízszázalékos 2022-es emeléshez, ennél többet nem adnak. A két szakszervezeti vezető azt kérte az oktatásban dolgozóktól, hogy minél többen csatlakozzanak a figyelmeztető sztrájkhoz, és a szülőktől, diákoktól is azt kérték, hogy támogassák őket – írta meg az Euduline.hu.

Kormányzati “összevissza” a közelmúltból

 

figyelmeztető sztrájk

átver

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.