Járj nyitott szemmel, segíts! – Életbe lépett a vörös kód

Közleményt adott ki a Menhely Alapítvány, életbe lépett a vörös kód! Mindenkit arra kérnek, hogy mentse el az éjjel-nappal hívható diszpécser szolgálatuk telefonszámát – +36 1 338 4186 –, és ha valaki bajban lévő hajléktalan emberrel találkozik, hívjon segítséget.

Rád van szükség!

A kijárási tilalom alatt, este 8 óra után szinte senki sem jár az utcákon, így egy bajban lévő hajléktalan embernek ezen a télen sokkal kevesebb esélye van rá, hogy valaki időben észre vegye, és segítséget hívjon hozzá. Ezért nagyon fontos, hogy

azok, akik a munkájuk miatt este 8 után is közlekednek, vagy akik a kutyájukat késő este sétáltatják, most nagyon figyeljenek legszegényebb embertársainkra.

Ha segítséget szeretne hívni, a regionális diszpécser szolgálatok telefonszáma, valamint a hajléktalan embereket befogadó intézmények elérhetőségei a Menhely Alapítvány weblapján megtalálhatók.

Többfelé mínusz 10, de néhol akár mínusz 20 Celsius-foknál is hidegebb lehet pénteken

Délelőtt 10 órakor életbe lép a vörös kód, a hajléktalan embereket adott esetben fogadniuk kell a nem számukra fenntartott bentlakásos szociális intézményeknek is.

Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön azt közölte:

a következő éjszakákon a hajléktalan embereket segítő szervezetek többszörös kapacitással lesznek kinn a főváros utcáin a hajléktalan emberek védelme és elhelyezése érdekében.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szükség esetén új krízisférőhelyeket alakítanak ki, és megerősített utcai szolgálat gondoskodik az utcán éjszakázó rászorulókról.

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük