Városi kurír
A napi fontos.

Járóka Lívia fideszes képviselő zárt tárgyalást kért, nehogy sérüljön a magánélethez való joga

0 103

Kizárta a nyilvánosságot a bíróság Csík Tamás zsarolás vádjával indult büntetőperéből, így nem tudhatjuk meg, miért volt 5 hónapig előzetes letartóztatásban a C-press tulajdonosa, működtetője, az MSZP Cigány tagozatának egykori vezetője, a Centrumpárt volt romaügyi elnöki tanácsadója, és volt Fővárosi Cigány Önkormányzati képviselő.

Csak avatott füleknek

A Pesti Központi Kerületi Bíróság úgy döntött Járóka Lívia fideszes EP-képviselő kérésére, hogy zárt tárgyalás keretében tárgyalja a zsarolás, a választási eredmény befolyásolása és más egyéb bűncselekmények vádjával indult büntetőpert, mert a nyílt tárgyalással a sértett, Járóka Lívia magánélethez való joga sérülne. Csík Tamás hiába kérte a nyilvános tárgyalást, mert mint fogalmazott,

a közvéleménynek joga van tudnia, miért tartották fogva “tévesen” 5 hónapon keresztül, és csak a sajtónyilvánosság védheti meg őt a bírósági nyomásgyakorlástól, mert véleménye szerint ez a büntetőper “kordokumentum” lehet a közélet számára.

Kordokumentum

A bírónő a kérését elutasította, így az idézetteken kívül mindenkinek el kellett hagynia a tárgyalótermet. A vádhatóság szerint Csík Tamás egy videofelvétellel akarta megzsarolni Járóka Lívia fideszes politikust, európai parlamenti képviselőt, valamint a Fideszt, ezért még múlt év karácsonya előtt néhány nappal letartóztatták.

A C-press vezetője azt mondta, egy támogatási szerződést kötött volna a párt képviselőjével, hogy még karácsony előtt három megyében tűzifát oszthassanak rászoruló roma családoknak. Ám a szerződéskötésre a Képviselői Irodaház helyett az ország egyik legdrágább kávéházába, a Gresham-palota kávézójába hívták a roma politikust, ahol a Nemzeti Nyomozó Iroda emberei is megjelentek.

Csík Tamás  elismerte, hogy valóban rendelkezett egy videofelvétellel, amin olyan mondatok is elhangzottak az azóta már elhunyt Balogh Rudolftól, Járóka Lívia egykori társától, amik rendkívül hátrányosan érinthették, rossz színben tüntethették volna fel a fideszes politikust, de szó sem volt zsarolásról, és maga az érintett is úgy nyilatkozott, zsarolás nem történt, ugyanis azt Balogh Rudolf emlékműsorának készítéséhez ajánlotta fel.

Csík Tamás állítása szerint az egész eljárás valójában azt a célt szolgálta, hogy a kampányidőszak alatt

„kivonják a forgalomból”,

elhallgattassák, és ne tudjon se a honlapján, se a közösségi médiában választókat befolyásolni. Amennyiben Járóka  Lívia reagál a fentiekre, azonnal frissítjük a cikket.

(forrás: romnet.hu)

Járóka Lívia fideszes EU képviselő megkapja – szembesítettük a sikerpropagandát a valósággal

Mit kapnak a romák? Farkas Flóriánt és applikációt! Remek!

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ