Connect with us

Gyorshír

Járt ma már a piacon, mert ha nem…

Megosztás

Nem véletlen a címadás, mert ha még most készül a piacra a konfitált csirkemáj alapanyagait mindenképpen szerezze be.  Ilyen finomat régen evett a családja. Arról nem is beszélve,hogy  nagyon sokáig el áll, így azután mindig van mihez nyúlni, ha nincs ideje vacsit, vagy reggelit készíteni.

konfitalt-csirkemaj
Megosztás

Nem véletlen a címadás, mert ha még most készül a piacra a konfitált csirkemáj alapanyagait mindenképpen szerezze be.  Ilyen finomat régen evett a családja. Arról nem is beszélve,hogy  nagyon sokáig eláll, így azután mindig van mihez nyúlni, ha nincs ideje vacsit, vagy reggelit készíteni. Mert ez az az étel amit, ha van időnk elkészítjük, ha nincs, elővesszük. Ha hosszabb időre tesszük üvegbe, akkor pecsenyelé nem, csak zsír kerülhet az üvegbe. Tarthatjuk hűtőben is, de a kamrában is sokáig eláll.

Konfitált csirkemáj

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj,
50-60 dkg olvasztott zsír,
2 közepes vöröshagyma,
6-8 gerezd fokhagyma,
szárított kakukkfű,
2-3 kisebb zsályalevél,
4 db 2 dl-es üveg

Elkészítés:
A vörös és a fokhagymát vékony karikára vágjuk, és a májat szárazra töröljük. Egy fedeles lábasba tesszük a hagymákat, erre kerül a máj. Megszórjuk kakukkfűvel és az aprított zsályalevéllel, és felöntjük olvasztott zsírral úgy, hogy ellepje. Rátesszük a fedelet.
Sütőbe téve 100 fokon 120-150 percig sütjük. A sütési idő a sütőtől függ. A máj levet ereszt sütés közben, ezt leöntjük róla, mielőtt üvegekbe tennénk. Üvegekbe rakjuk, és felöntjük zsírral úgy, hogy ellepje. Salátával tálaljuk, vagy pirítóssal fogyasztjuk.

Mihályné Dobos receptje!

(forrás bindista.com )

Kapcsolódó

Élet az ételallergia árnyékában

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük