Járvány ide, vagy oda: Kurultaj volt, VAN, lesz!

Elmarad a Kárpátia koncertje, nem lesznek esti és éjszakai táncházak sem, de megtartják a Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlést, ami a hun és türk tudatú népek legnagyobb közös hagyományőrző ünnepe is – jelentették be a rendezvény honlapján.

Szigorúak lesznek….

A szervező Magyar-Turán Alapítvány szigorú biztonsági és egészségügyi szabályok alkalmazását ígéri, a járványhelyzet miatt a rokonnépek delegációi is kisebb létszámúak lesznek, csak olyan országokból érkeznek, ahonnan korlátozás nélkül engedélyezett a beutazás, vagy pedig 2 negatív Covid-teszttel rendelkeznek – írja a Népszava.

A Kurultaj idén 400 millió forint támogatást kapott,

de már döntés született arról, hogy

jövőre 200, 2022-től 350 millió forint álljon a fesztivál rendelkezésére a központi költségvetés Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) fejezetében.

Tudja egyáltalán, hogy mire költik a pénzét?

A magyar kulturális önrendelkezési igény kinyilvánításának legnépesebb fórumának nevezte a Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlést Kövér László, az Országgyűlés elnöke a hagyományőrző rendezvényésorozatot köszöntő beszédében szombaton Bugacon.

A páros években Magyarország ad otthont a megemlékezésnek. A 2017 év végi pénzkisöprés közepette határozott a kormány arról, hogy a 2018-as  Kurultajra 300 millió forintot ad a törzsi gyűlést szervező Magyar-Turán Közhasznú Alapítványnak.

Honlapjuk rögvest az elején felhívja a figyelmét minden érdeklődőnek, hogy van Kulturtaj-tízparancsolat, vagyis házirend, ami 28 pontból áll és aminek megszegése irgum-burgumot von maga után.

Az egyik “parancsolat” – jelesül a 14-es – így szól:

Nem megengedett a pártok, politikai szervezetek szimbólumainak jelszavainak, politikusok portréinak szervezett megjelenítése vagy olyan megnyilvánulás, amely a magyarság és a rokon népeinek önérzetét, vallási meggyőződését, hagyományait, nemzeti szimbólumait sértik.

Ennek ellenére Kövér László nem csak jelen volt politikusi minőségében, de tőle megszokott “gyújtó hangú” beszédet is rittyentett papírjaiból, tehát mondhatjuk, hogy “előre megfontoltan”.

Kulturtaj csak azért is!

Beszédében az egykori hun lovasok nyílzáporát említve hangsúlyozta: modernnek mondott világunkban egy másik, kevésbé látványos, de hasonlóan pusztító harcmodor terjedt el. Ennek lényege az Országgyűlés elnöke szerint, hogy akinek meg akarják szállni a területeit, annak először a tudatát igyekeznek megszállni.

“Akit alávetettségbe akarnak taszítani szülőföldjén, akit ki akarnak forgatni anyagi és szellemi javaiból, annak akaratát úgy akarják megtörni, hogy először megtörik és összezavarják a tudatát. Megtámadják a nemi, családi, vallási és nemzeti önazonosságát, meg akarják hamisítani a múltját, és el akarják venni a jövőjét, vagyis az áldozatot úgy összezavarják, hogy már szó szerint azt se tudja, fiú-e vagy lány, honnan jön, hová tart és kihez tartozik”

Kövér László rámutatott: ezzel a harcmodorral szemben csak a lélek, a szellem és az akarat erejével lehet védekezni, csak így őrizhetjük meg önrendelkezési jogunkat, azon készségünket és képességünket, hogy életünket ne a mások, hanem a magunk érdekei szerint éljük. Mindehhez a politikai és gazdasági önrendelkezés megteremtése mellett szükség van a kulturális önrendelkezésünk megteremtésére is.

“2010 után a magyar választópolgárok felhatalmazása alapján a globálissá váló politikai és gazdasági viszonyok között megerősítettük Magyarország politikai önrendelkezését, 2014 és 2018 között megerősítettük országunk gazdasági önrendelkezését, az előttünk álló időszakban pedig közösen meg fogjuk erősíteni a magyarság kulturális önrendelkezését is.”

frontok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük