Járványhelyzet: veszélyes kormányzati nemtörődömség – Csak éljük túl!

Az egész világ szigorít, mivel megindult a koronavírusjárvány újabb támadása. Ezzel szemben a magyar kormány nem veszi figyelembe a járványhelyzetet és tovább nehezíti például a hozzáférést az oltáshoz, csak péntek délutánonként lehet időpontfoglalás nélkül “oltakozni”.

Mit mutat a szennyvízben a korokozók koncentrációja?

A járvány visszahúzódása és a magas átoltottság miatt július második hetétől már csak péntekenként lesz oltási akciónap a kórházi oltópontokon, emellett az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól. A kórházi oltópontok igénybevétele az elmúlt időszakban jelentősen csökkent a magas átoltottság és a kedvező járványhelyzet miatt. Az oltottak száma már 6 millió 412 ezer fő, 60%-uk már a harmadik megerősítő oltást is felvette. A járványadatok hetek óta kedvezőek, a kórházi betegek és az oltásra jelentkezők száma is fokozatosan csökken. Mindez lehetővé teszi a kórházi oltópontok egynapos nyitvatartását, ezzel is csökkentve a kórházak és az oltópontokon dolgozó egészségügy dolgozók leterheltségét. Július második hetétől a kórházi oltópontokon már csak péntekenként lesznek oltási napok 14 és 19 óra között. Az oltásra időpontfoglalással és anélkül is lehet majd érkezni. A vírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérjük. A megerősítő oltás felvétele továbbra is ajánlott annak, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását.

Pedig!

A 27. héten a szennyvizek SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlag koncentrációja nem változott érdemben a múlt héthez képes, a nagyvárosok átlag koncentrációja azonban ismét emelkedést mutat. A 22 mintavételi hely közül 9 városban – Békéscsabán, a vizsgált budapesti agglomerációs településeken, Debrecenben, Miskolcon, Szekszárdon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen – mutatható ki emelkedés. A további 13 mintavételi helyen stagnálás figyelhető meg, csökkenés egyik vizsgált településen sem mérhető. A koncentráció a vizsgált budapesti agglomerációs települések esetében az emelkedett, míg a többi mintavételi helyen a mérsékelt kategóriába sorolható. – írta koronavirus.gov.hu.

Aki időpontot szeretne foglalni….

Leheltelen időpontot foglalni, nem, hogy júliusara, de még augusztusra sem enged bejelentkezni a rendszer, a szeptembert még ők sem látják.

Úgy gondoljuk, nem réhírterjesztés, ha hangot aduk aggodalmunknak, hogy mi lesz így, milyen erejű 6.(?) hullám elé nézünk és hogy próbálja majd azt is a háború számlájára írni a kormány.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

Friss!

One thought on “Járványhelyzet: veszélyes kormányzati nemtörődömség – Csak éljük túl!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.