Sorting by

×

Ha a járványkezelést eredményesen végzi az abban illetékes operatív törzs, akkor most dr. Müller Cecília lehetne a köztársasági elnökünk? – Hétvégi Lendvaiságok

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípös irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az elmúlt 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Most hétvégi gondolatait olvashatják visszásságainkról.

Titoknyunyó….

Amikor egy dandártábornok közölte, hogy az Operatív Törzs anyagai márpedig 10 évig titkosak, rögtön eszembe jutottak a kislánykoromban divatos emlékkönyvek. Azokban volt szokás a papír sarkát behajtani, és ráírni: Titok! Sőt, az egész emlékkönyvet kis lakat zárta. A “titok” felirat mögé, a csücsökben eldugva legtöbbször a következő aranyigazságot volt szokás írni: “Légy szerény, mint az ibolya,/ melyet a sötétben is elárul az illata!”

Biztos vagyok benne, hogy most is a szerénység van a titkolózás mögött. A kormány és az Operatív Törzs merő szerénységből tartja titokban, milyen alaposan, mennyi adat és háttértanulmány alapján szokott a lehető legmegalapozottabban dönteni és tájékoztatást adni.

Néha kicsit össze-vissza, mert legutóbb pl. Kásler miniszter olyan adatokat ismertetett, amelyek szerint -már ha stimmelnének- a Coviddal kórházba kerülők fele meghal. Ez azért remélhetőleg nem lehet így, de hát istenem, a miniszter is belezavarodhat néha. Ami viszont már régen nem titok. Most csak azt várom, mikor terjed át a kötelező szerénység és a vele járó titkolózás a többi operatív törzsre is. Mert hogy a nagy sikerre való tekintettel több is alakult. Van két gazdasági jellegű, Szijjártó illetve Varga vezetésével, és volt egy,

“a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs”,

melyet Novák Katalin vezetett. Ez utóbbi már befejezte működését, mondván, a közösségi életet már remekül újraindították. Elábrándozom:

vajon ha a járványkezelést is ilyen eredményesen végzi az abban illetékes operatív törzs, akkor most dr. Müller Cecília lehetne a köztársasági elnökünk? Kicsit még gondolkodnom kell, kit szeretnék jobban.

Addig viszont marad a titkosítás. Nem baj. A kormány és a Törzsfőnökök sötétet csináltak, de a sötétben is elárulja őket illatuk. Olvastam az emlékkönyvemben.

Eligazítást kérek!

,Ha a külföldieknek nem tetszik a járványkezelésünk, haza lehet menni!’

– írja a buzgó kormánypárti újságíró egy sportesemény kapcsán. Jó, de hová mehetnek a bennszülöttek? További eligazítást kérek.

“Szeretném tudni, ki találta fel a szexet. Megkérdezném, most min dolgozik.”

Irigykedem. Én itt strapálom magam mindenféle írásokkal, a Honfoglalás 2000 Egyesületből meg csak úgy jön. Sokkal jobb szövegek, mint amit én bármikor ki tudnék találni. Az Orbán feltétlen hívének számító egyesület most ezt a nyilatkozatot adta ki. A címe: “Ruszkik ide!” És ez nem vicc.

“Februárban hazánkba látogat Putyin elnök, ezért kérjük a kormányt, fontolja meg: kérje, hogy nyugati megfigyelők és rendőrök mellett orosz rendőrök is vigyázzanak középületeinkre, a hidakra, a Nemzeti Bankra stb. Ugyanis a várható súlyos vereség miatt őrjöngő ellenzék károkat tehetne épületeinkben, egyéb értékeinkben. A civil szervezet külön is kérni fogja Putyin elnököt látogatása során, hogy legyen segítségünkre a rend fenntartásában. 1990-ben azt mondtuk: ‘ruszkik haza’ – most azt kérjük, ruszkik ide!”

Gyötör a kíváncsiság: mi szerepel még az egyesület munkatervében. (Úgy vagyok, ahogy az angol vicc szerzője: “Szeretném tudni, ki találta fel a szexet. Megkérdezném, most min dolgozik.”) Szerintem az önkormányzati választásokra a törököket készülnek behívni, az EP-választásra meg talán a tatárokat. Fontos a történelmi tapasztalat és a helyismeret.

És ha igazuk van azoknak, akik azt gyanítják: Nazarbajev mint a hazai kipcsak törzsek elnöke nálunk talált menedékre (amúgy én nem hiszem), akkor is megvan a magyarázat. A kormány meghívta, hogy őrködjön a választások tisztaságán.

 

Ha a járványkezelést eredményesen végzi az abban illetékes operatív törzs, akkor most dr. Müller Cecília lehetne a köztársasági elnökünk? - Hétvégi Lendvaiságok

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.