"...játsszunk már olyat hogy nem b@átok el!" - kérte egy hozzászóló az ellenzéki jelölt-jelölteket - Városi Kurír

Sorting by

×

“…játsszunk már olyat hogy nem b@átok el!” – kérte egy hozzászóló az ellenzéki jelölt-jelölteket

Remélhetőleg nem tudnak -és nem akarnak- ellenállni a szofisztikáltnak nem mondható, de sok ellenzéki fejében megfogalmazott kérésnek a megszólítottak. Péntek este új fejezetéhez érkezett a “ki a jobb” körverseny az ellenzéki miniszterelnök-jelölt jelöltek viadalában: Karácsony Gergely egyértelműsített és be(ki)jelentett.

Hirdetés

“Elmondtam pénteken, elmondtam szombaton, vasárnap, hétfőn, kedden és szerda este is Márki-Zay Péternek:

Magyarország újraegyesítésének programjához, a szociális és zöld fordulathoz hívok szövetségeseket.

Hatalomtechnikai alkudozások, egymásnak ellentmondó közvélemény-kutatások nem számítanak akkor, amikor

Magyarország jövője a tét.

Bár én soha nem kértem, Márki-Zay Péter hónapok óta azt hangoztatja, visszalép a javamra az előválasztás második fordulójában

A választás előtti utolsó pillanatban azonban ennek pont az ellenkezőjére jutott.

Döntését természetesen tiszteletben tartom.

Ennek nyomán külön indulunk a második fordulóban, de mindketten elkötelezettek vagyunk az ellenzéki egység megőrzése és megerősítése mellett.

A reakciókból….

“Tök egyszerű lett volna jól kijönnöd ebből az egészből… Nem sikerült”

“Fiuk, remelem nem addig marakodtok, amig a vegen a nyakunkon marad a fidesz.”

“Én megértem, hogy ez az egész tárgyalás hosszú és bonyolult, itt azért nem babra megy a játék, türelmesen kivarom a véget és bízom Karácsony Gergelyben!”

“Ennyi egyeztetés és hódmezővásárhelyi látogatás (6 óra) után azt mondani hogy én kérem ebben a dologban teljesen ártatlan vagyok, csak a bülbülszavú jelölttársam vitt bele a bűnbe akaratom ellenére. Hát ez a kisstílű hazudozás max általános iskolában fogadható el, egy nagy formátumú politikustól azért többet várna az ember. Vagy tévedtünk és nem is nagy formátumú hanem egy kis pitiáner hazudozó? Még szerencse hogy időben kiderült és szavazhatunk Klárikára, és drukkolhatunk Jakab Péternek, ők tartják magukat az adott szavukhoz, és az ellenzéki összefogáshoz”

“játszunk már olyat hogy nem basszátok el”

“Egyáltalán nem értem, miért hibáztatja bárki is KG-t Dobrev esetleges győzelméért. Második lett, és nem néhány tucat szavazattal, a különbség több ezer szavazat és 7 százalék volt. Dobrev esetleges győzelméért egyértelműen az MZP-t terheli a felelősség. Egyébként, ha az MZP olyan jó, mint amilyennek gondolja magát, akkor ebben a felállásban is nyerni fog. Ez most már az ő felelőssége.”

“aki korpa közé keveredik… Amit a két fickó művelt a napokban, egyszerűen szánalmas. Össze-vissza beszélnek, megszegik a megállapodásokat stb. Maguk alatt vágják a fát. És a kormányváltás alatt. MZP-t sosem bírtam, leginkább a jobbikot idéző nyilatkozatai miatt, de Karácsonyról el akartam hinni, hogy valóban az orbánrezsim leváltása érdekli. Az én bizalmamat elvesztették.”

“Úristen, mennyire gőgös már: “elmondtam szombaton, vasárnap, stb…” Mert Gergely csak úgy kinyilatkoztat, és márpedig ha ő elmondta, az úgy is van. 😂 Mondjuk azt is elmondta, hogy őt csak Zugló érdekli, nem akar országgyűlési képviselő lenni. Aztán azt is, hogy már inkább csak a Főváros érdekli, nem akar más lenni. De aztán azt is mondta, hogy nem indul miniszterelnök jelöltnek, de aztán mostmár csak ő egyedül alkalmas arra, hogy megmentse Magyarországot az apokalipszistől, de várjunk csak, azt is mondta, Tóth Csaba jó képviselő, majd azt is mondta, vállalhatatlan, miközben azt is mondta, várjuk meg a közvélemény kutatásokat, de mikor az neki nem kedvez, már inkább azt mondja, a számok csak viccnek vannak. És mindeközben, ahogy kapaszkodik foggal-körömmel mindenáron a hatalomhoz, akár annak az árán is, hogy újra belebukik, és újra a fidesz nyer. És ezt az egészet úgy kommunikálja, arrogánsan, magas lóról, gőgösen, és egyben sértődötten, hogy az embert a hideg rázza. Egyszerűen sem a versenyt, sem a vereséget vagy a háttérbeszorulást sem tudja méltósággal tűrni. Borzasztó csalódás.”

Márki-Zay két szék közül a pad alá….?

A több mint 3 órás egyeztetés után Márki-Zay Péter az ATV Híradójának azt mondta, hogy nem közeledtek az álláspontok, mindketten kitartottak amellett, hogy a másiknak kellene visszalépnie. Márki-Zay Péter úgy fogalmazott:

“nagyon igyekszünk egymást beállítani a másik mögé, de jelenleg arra van nagyobb esély, hogy nem lesz visszalépés és három név marad a szavazólapon”.

Márki-Zay a hvg.hu-nak azt mondta,

ő tiszteli a főpolgármester és fenntart minden együttműködési ajánlatot, de attól tart, Karácsony akkor sem nyerne az előválasztáson, ha beállna mögé.

…és egy “érdekesség”

„Deklaráltam már, igen (hogy visszalép- szerk.), annak ellenére, hogy a legfrisebb kutatási adatok egybehangzóan azt mutatják, hogy a támogatottságom nagyobb mint Karácsony Gergelyé a jelen kutatások szerint, még egyszer mondom, nem elvitatva, hogy az első fordulóban 27 százalék, jóval több, mint énrám, Karácsony Gergelyre szavazott,

de mind a ketten ebben a versenyben a nálunk erősebb és rendkívül sikeres Dobrev Klára mögött végezne, akinek hihetetlen képessége és ahogy épp az imént is elmondtam, rendkívül büszke vagyok arra, hogy női mivolta létére Magyarországon ebben a versenyben ő volt a legsikeresebb politikus. Én azt gondolom, hogy ez egy fantasztikus eredmény.”

A hódmezővásárhelyi polgármester a 444.hu-nak is erről beszélt:

“Külön nekem most nagyobb esélyem van, mint Karácsonynak, ha beállok mögé”

– fogalmazott Márki-Zay, aki a lapnak szintén azt mondta, hogy a friss közvélemény-kutatások, közösségi médiás adatok és visszajelzések alapján úgy látja,

Karácsony nem fogja tudni legyőzni Dobrev Klárát, majd Orbán Viktort, és erről próbálta meggyőzni a főpolgármestert is.

Úgy tűnik, a választók józansága dönt majd arról 2022-ben, hogy sikerül-e az ellenzéknek kormányt váltani, jelen pillanatban a legjobb döntés pár lépést hátra lépni és kellő távolságból, higgadtan megfontolni, mi a fontos és mi a “fontatlan” dolog.

 

"...játsszunk már olyat hogy nem b@átok el!" - kérte egy hozzászóló az ellenzéki jelölt-jelölteket

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.