A sorosozás nem kisvasút, ne hosszabbítsák meg

Nos, fogadjuk el, hogy az „ ellenzék ” beül a „ parlamentbe ”. Na de feltétel nélkül, néhány pozícióért..? Mégis: mit gondolnak, mit fog a Fidesz művelni..?

Kósa Lajos – nehogy meglepetés érjen bárkit is – jó előre elmondta, hogy az önkormányzati és az EP-választás a migráncsozásról fog szólni: „Minden induló jelöltnek fel kell vállalnia az álláspontját, hogy például beengedne-e menekülttábort a településére vagy küzdeni akar ellene.”

Menekülttáborok ellen küzdeni – nincs is ennél fölemelőbb, szebb föladat..!

És ebben már komoly gyakorlatunk van: nagy kár, hogy menekültek gyakorlatilag nincsenek is. Csak agresszió van, bárki ellen, mostanában már szinte naponta.

Szóval, arra gondoltam, megfogalmazok néhány föltételt, amelynek teljesítésétől tenném függővé a „parlamentbe” való beülésemet, ha én volnék az „ellenzék”…

1. A sorosozást ne hosszabbítsák meg!

Ellenkezőleg: azonnal hagyják abba, az eddigiekért kérjenek bocsánatot; a leghangosabban sorosozókat – kezdve Orbán Viktorral – távolítsák el a kormányból.

Hogy ez olyan követelmény, amelynek elfogadása vereséggé formálná a Fidesz „választási győzelmét”? Hát éppen ez az: ezért is kérdéses, mi értelme van beülni.

A sorosozást példátlan intenzitással művelte a bűnszervezet (tényleg: bűnszervezet mellé beülni..?); s hiába hazudja azt a magyar „külügyminiszter”, hogy „az antiszemitizmus vádja pedig teljes hazugság, Szijjártó ezt is visszautasítja, felújítjuk a zsinagógákat, megrendezzük a Maccabi Játékokat, és büntetjük a holokauszttagadást”, a tény nyilvánvaló, letagadhatatlan: a sorosozás a zsidóellenes indulatokra rájátszó gengszterfogás. (Megkérdezem újra: szabad-e olyan országban, amelynek vezetése immár évtizedek óta zsidózik, zsidó olimpiát rendezni? Illetve: szabad-e azon részt venni..?)

A sorosozás abbahagyására egyetlen indokot említek: nincs semmilyen tárgyi alapja. Példátlan gazemberség – és nyilvánvalóan folytatni fogják.

2. A brüsszelezést azonnal hagyják abba.

Tagja vagyunk az EU-nak, igen jelentős támogatást is kapunk tőle. Méltánytalan és főleg minden tárgyi alapot nélkülöz az állandó brüsszelezés. Ezért az új kormányból el kell távolítani azokat, akik a leghangosabban brüsszeleztek – kezdve Orbán Viktorral.

Hogy e föltétel elfogadása a Fidesz „választási győzelmét” vereséggé formálná..? Hát ez az… De másképp nem lesz normális, vállalható kormánya az országnak..!

Mert a sorosozás és brüsszelezés évtizedekre nyomorítja meg országunkat.

3. Azonnal fejezzék be az ország fosztogatását.

4. A demokratikus intézményrendszer; az oktatás, az egészségügy, a szociálpolitika…

Folytathatnám, de minek: Létrejött a parlamenti frakciók közötti megállapodás.  S e megállapodás része, hogy a Fidesz újra Kövér Lászlót jelöli elnöknek, s ezt az „ellenzék” tudomásul vette. És milyen hamar…

Nem tudok semmit, ami jobban kifejezné a Fidesz véleményét „ellenzékéről”, mint ennek az eszelős házmesternek újabb jelölését és megválasztását. S nem csupán a „Házban” mesterkedett, hanem körbehaknizta pártja terrormédiáját, s ott mindenfélét mondott az „ellenzékről”: csupa olyasmit, amit EU-s házelnök sehol sem mondhat.

Hát ha így, akkor legyen így! Akkor nincs más hátra, mint elfogadni Orbán haverjának, az 5-ös számú párttagkönyv tulajdonosának, a Fidesz-politikát a söpredék nyelvére lefordító „publicistának” „gondolatait”…

És készüljünk föl arra, hogy a valtonos és másfajta erőszak határozza majd meg hétköznapjainkat.

Már azokét, akik itt maradnak.

Kapcsolódó:

Megállapodtak a pártok az Országgyűlés bizottsági struktúrájáról

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük