Jávor Benedek: Nincs szükség “Brüsszelre”, Sorosra, menekültekre, van nekünk saját ostoba, alkalmatlan, korrupt kormányunk!

Kilenc éve ezen a napon következett be a nukleáris energia történetének Csernobil melletti legnagyobb katasztrófája, a fukusimai baleset. Fukusima azonnal, egy csapásra szétoszlatta a biztonságos atomenergiáról szőtt álmokat.

Nem egy átláthatatlan, gyanús kommunista birodalom,

hanem a világ egyik ipari-technológiai vezető országa, Japán bizonyult képtelennek arra, hogy megbízhatóan kiküszöbölje a nukleáris erőművek jelentette biztonsági kockázatokat. Világossá vált, hogy még Japánban is tervezési, kivitelezési, üzemeltetési és ellenőrzési hiányosságok sokasága maradhatott észrevétlen éveken-évtizedeken keresztül, amelyek aztán együttesen a régiót sújtó földrengéskor nukleáris katasztrófához vezettek.

A fukusimai atomerőmű szennyezése mára gyakorlatilag az egész Csendes-óceánban szétterjedt

A legfejlettebbnek és legmegbízhatóbbnak gondolt országokban

is számolni kell a nukleáris ipar és a politika összefonódásával, a szemet hunyó, megengedő, nagyvonalú hatóságokkal és ellenőrzésekkel, a szabályokat az atomlobbi igényeinek megfelelően igazítgató döntéshozókkal. Máshol talán még inkább, mint Japánban. Magyarország pedig mindezek alól biztosan nem kivétel, hacsak annyiban nem, hogy a hatósági függetlenséget, a politika törvényeknek való alárendelését, a szakmai szempontok politika felettiségét Magyarországon már hírből sem ismerjük.

Paks 2? Nincs itt semmi látni való haladjunk tovább!!

A Fukushima-Daiichi atomerőmű 9 évvel a katasztrófa után még mindig szennyez

De 9 év után visszatekintve azt is látjuk, hogy Fukusima nem csupán egy nukleáris baleset volt, hanem egy korszakhatár. Választóvonalként jelzi az atomerőművek korának végét. Nem csupán a japán katasztrófa az oka a nukleáris energiatermelés alulmaradásának, bár a biztonsági előírások, szabványok azt követő szigorodása hozzájárult ahhoz, hogy az nukleáris technológia versenyképességben reménytelenül lemaradjon. De a megújuló energiaforrások ezzel párhuzamosan bekövetkező robbanásszerű fejlődése és olcsóvá válása volt a kegyelemdöfés. Ma már világos, hogy a jövő a megújuló alapú, decentralizált energiatermelés és az energiahatékonysági intézkedések kombinációjáé. Aki időben erre mozdul, az megnyeri a jövőért folytatott versenyt.

Aki 2019-ben még mindig az elbukott, drága, idejétmúlt atomenergiára tesz téteket,

az a saját országa jövőjét teszi tönkre. Ez történik Magyarországon. Márpedig az a kormány, amelyik ebben a sorsdöntő és evidens kérdésben ennyire nyilvánvalóan rosszul döntve zsákutcába vezet egy országot, az alkalmatlan arra, hogy irányítsa. Annak magunk és gyerekeink, unokáink érdekében mennie kell. Magyarország jövőjére nem Brüsszel, Soros György vagy a migránsok jelentenek irtózatos fenyegetést, hanem a saját ostoba, alkalmatlan, korrupt kormánya.

Forrás

Kinek jó Paks2?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük