Blogbazár

Jávor Benedek: hogyan viszi hazánkat az összeomlás felé Orbán ostobasága

Jávor Benedek: hogyan viszi hazánkat az összeomlás felé Orbán ostobasága

Orbán csütörtökön azt nyilatkozta, hogy “Európa kifogyott az energiából”, és mégis “fundamentalista zöldekkel és geopolitikai játszmákba bonyolódó bürokratákkal” kell küzdeni a megoldás érdekében. Alig tudok elképzelni a teljes tudatlanságról, értetlenségről és ostobaságról jobban árulkodó mondatot ma Európában.

1. Nem Európa fogyott ki az energiából hirtelen,

hanem az Ukrajnában birodalmi hódító háborút folytató Oroszország állította le a gázszállítások jelentős részét Európa felé, saját döntése alapján, zsarolási kísérletként.

2. Nem az EU-s szankciók miatt jön kevesebb gáz

(a gázszállításokra a szankciók jelenleg nem terjednek ki), hanem Vlagyimir Putyin döntése miatt, hogy nem szállít egy sor országnak és vezetéken.

3. A „geopolitikai játszmát”, amit háborúnak hívnak, Oroszország játssza.

4. A „fundamentalista zöldek” évtizedek óta szorgalmazzák az Európán kívülről importált fosszilis energiahordozókról való leválást.

5. Amelyek egyebek mellett az idei katasztrofálisan aszályos és forró nyarat okozó klímaváltozásért is elsősorban felelősek.

6. Oroszországról legkésőbb 2014, a Krím megszállása óta lehet tudni, hogy agresszív hatalom, amely az energiahordozókat politikai fegyverként forgatja.

7. Európa két hibát követett el, és egyik sem a „geopolitikai játszmák”, vagy a túl zöld politika.

  • I.Túl lassú volt az energiahatékonysági programok megvalósításában és a megújuló energiaforrások elterjesztésében, főképp azért, mert az Orbánhoz hasonló politikusok – nem kis részben Putyin zsoldjában – aktívan akadályozták ezeknek a felgyorsítását.
  • II. És nem értette meg a saját 2014-es Energiabiztonsági Stratégiájában megfogalmazott alapvető állítást: Oroszország nem tekinthető megbízható partnernek.

8. Ennek a két hibának a következményeként ma kapkodva, kényszerhelyzetben, rövid idő alatt kell sok mindent végrehajtani, amin, ha a „fundamentalista zöldeken” múlik, már régen túl lennénk, és az Európát érő sokk ma lényegesen kisebb lenne.

9. Aki ma orosz fosszilis energiára akar felépíteni egy országot, az annyit értett meg a világ valóságból, mint Rogán Antal a tízparancsolatból

Az nem reálpolitikus, hanem súlyosan ostoba, teljesen életszerűtlen álomvilágba kalauzolja a rábízott országot. Ahonnan nagyon keserű lesz az ébredés.

10. Magyarországnak nem csak értékválasztás alapján kell hátat fordítani az agresszor orosz diktatúrának, de túlélése is azon múlik, hogy képes-e szorosan együttműködni európai partnereivel a jórészt Oroszország által okozott válság leküzdésében. Ha nem, akkor marad az Európa-bajnok infláció, a szociális és gazdasági összeomlás, egy végzetesen elavult és fenntarthatatlan energiarendszer és a kiszolgáltatottság a 21. század eddig legveszélyesebb diktatúrájának.

Forrás

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss!

About Author