Bandita: Polt Péter, menj te a büdös pics@ba!

Személyesen nem ismerem Czeglédy Csabát, de látom mi történik körülötte, és abban nagyon együtt tudok vele lenni. Éjszaka jönnek érte, még egy napot sem tölthet szabadon, máris viszik vissza a cellájába. Sötétben ragadják el a családjától, akiket már több mint nyolc hónapja nem ölelt magához. Mert el kell őt zárni mindentől és mindenkitől, hiszen a hatalom így akarja. Semmi nem számít, a törvény nem érdekes, emberi érzés nincs, a szabályok felrúgva.

A félelem bűzére ébred az ország attól ami pénteken éjszaka történt. Mert a hatalom fél, ezért jár éjszaka végrehajtani amitől nappal nincs nyugta. Mert a hatalom reszket, verejtékezik, és ennyi telik tőle. Éjszaka elvinni egy embert, mint egy előző rendszerekben, amire nem büszke senki.

Mindannyian ott vagyunk abban a cellában, mindenkit éjszaka tartóztattak le, Csaba nem egyedül tölti ott a napjait. Vele vagyunk. Bennünket is ért törvénysértés, nekünk is elvették a szabadságunk, mi sem tudtunk még a családunktól sem elbúcsúzni.

Politikai csőcselék ejtett bennünket is foglyul, aki csak tőlünk fél. Mert tudjuk amit nem szeretnének hogy tudjunk. Ők közönséges bűnözők, senkiházi tolvajok, gyáva alattomos népség, aki nem kerülheti elé a sorsát. Na ezért ejtett bennünket foglyul, és ezért ül Csaba azon a tíz négyzetméteren. Mert félnek tőle, és tőlünk.

A hatalom fél

Egy hatalom sem léphet túl a maga határain, a saját érdekében a Fidesz azonban már kerítést is épített az ország köré, annyira fél tőle. Már nem ura a cselekedeteinek, már kapkod, nyíltan sérti a törvényt, hurcol el éjszaka embereket. Fél! Nem kicsit, nagyon.

És addig fog félni, ameddig nem tudatjuk vele: igen, kell félnetek, van miért félnetek! Nem tehettek meg bármit, egyszer felelni fogtok mindenért. Lehettek cinikusak, hordhatjátok fent az orrotokat, egyszer, és hamarosan nagyon állon lesztek vágva. Nem éjszaka megy értetek a sötét autó, hanem nappal húzza be az ikszet aki el fog zavarni benneteket, és ültet hűvös helyre jó hosszú időre.

Már nem sok van hátra Csaba, sem neked, sem nekünk, de most te vagy a rosszabb helyzetben. Ki fogunk hozni, ahogy magunkat is meg fogjuk szabadítani a történelem egyik legártalmasabb hatalmától, amit úgy hívnak hatszor módosított alaptörvény.

Legyen hozzá eszünk, és legyen hozzá bátorságunk. Ha nem tudjuk azt, hogyan kell csinálni, nézzük meg Czeglédi Csabát, aki most nekünk is példát mutat.

Polt börtönbe kerül, ha elsikálja Tiborcz csalási ügyét

Polt a „democsokrácia” egyik tartó oszlopa

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük