Farkasházy Tivadar: de jó lenne egyszer úgy beszélni Orbán Viktorral újságíróként, hogy nem csak Ő hall engem, hanem én is Őt! - Városi Kurír

Sorting by

×

Farkasházy Tivadar: de jó lenne egyszer úgy beszélni Orbán Viktorral újságíróként, hogy nem csak Ő hall engem, hanem én is Őt!

Varga Judit igazságügyi minisztertől idén április 14-ig 499 esetben kaptak engedélyt a titkosszolgálatok, hogy valakit az illető tudta nélkül megfigyeljenek, lehallgassanak, a lakását titokban átkutassák, leveleit elolvassák– írja a 168 Óra. Ez 40%-kal több, mint két éve! A Direkt 36 szerint magyar állami szervek a pegazus nevű izraeli kémszoftverrel lehallgatták két újságíró munkatársukat, egy volt HVG-s kollégát, egy fotóst, a Centrál Médiacsoport tulajdonosát, Varga Zoltánt, valamint Simicska fiát és egy bizalmasát. Csak?

Hirdetés

Bástya elvtárs már le van szarva?

Ezt a következő Hócipőbe írtam, kissé megsértődve, ám amikor ma délelőtt megmutattam Benedek fiamnak, így szólt:

– Dehogy vagy te leszarva! Egy hónapja mesélted megrökönyödve, hogy amikor felhívtad Franciaországban tartózkodó barátodat, egyszer csak visszahallottad a már általatok mondottakat, méghozzá többször is.
– Igen, mert azt hittem, hogy ez a Huawei egyik szolgáltatása, csak eddig nem használtam, mint a többi 90%-át. De Ági is elég különösnek találta odakinn.
– Nem, ilyen szolgáltatás nincs, viszont az általad említett Vargáról…
– A Juditról?
– A Zoltánról, azt írta tegnap a Telex, hogy arra is volt példa, hogy a telefonhívásai megszakadtak, és aztán a beszélgetést hallotta visszajátszva elölről. „Beszéltem néhány szakemberrel, és ők azt mondták, hogy ez annak a jele, hogy lehallgatnak” – tette hozzá a Centrál Médiacsoport tulajdonosa.
– Berosálok! Akkor a Hócipő is egy médiacsoport?
– Sajnos ott még nem tartunk, de add közre, a lehallgatóknak nem lesz meglepetés.

Megteszem. Elvégre 32 évig mondogattam a Magyar Rádióban, hogy kedves hallgatónk, most módosítom: kedves lehallgatóink… (Forrás)

Te, figyelj, haver!

A tegezésért elnézést, Hofi idézet, amikor egy diliházból jelentkezett, alkalmam volt legalább ötvenszer látni a Mikroszkópon. Most én is onnan jelentkezem, Magyarországnak hívják, hiszen egy normális országban ez a kormány már belebukott volna az elmúlt héten történtekbe, legalábbis Bolgár György azon kérdésére, hogy mit csinál az Európai Unió, egy volt belügyminiszter, bizonyos Kuncze ezt felelte:

„Nem az a kérdés, mit csinál az Európai Unió, hanem az, hogy mit csinálunk mi, magyarok? Eltűrik-e a magyarok azt, hogy bármikor lehallgathatják őket büntetlenül, vagy sem.”

Én csak annyit tennék hozzá,

hogy a fenti fejtegetésemet, miszerint Varga Zoltánhoz, a Centrál Médiacsoport tulajdonosához hasonlóan bizonyos szervek engem is az érdeklődésükkel tiszteltek meg, legalábbis a telefonom ugyanúgy többször ismételte az elhangzottakat, mint az övé, Benedek fiam szerint egy másik esemény is igen furcsává teszi.

A neten vadászva rálelt ugyanis, hogy két angol biztonságtechnikai cég is azt állítja, az izraeli Pegasus nem hagy nyomot, ám számos esetben a WhatsApp révén jutott be a telefonokba.

Amikor a WhatsApp vezérkara a francia újságírószervezethez hasonlóan ezt megtudta, e lehetőség megszüntetését úgy oldották meg, hogy a szám alapján beazonosított megfigyelteknek küldtek egy üzenetet, frissítsék WhatsApp alkalmazásukat, amelyet a képen látható szöveggel indokoltak. (Ekkor még nem kapcsoltunk, a Privacy és Security szavakat olvasván Benedek is csak a szokásos marketingrizsára gondolt, pontosan nem indokolták, csak feltételes módban írták, hogy a WhatsAppon keresztül „feltörhették” a telefont, az üzenetben említett Malware meg csak egy összefoglaló név, kártékony szoftvert jelent, ami sok esetben nem több egy agresszív reklámprogramnál.)

Ez velem is megtörtént pár hete, de amíg nem frissítettem, nem is kaphattam további üzeneteket unokáim fejlődéséről, környezetemben mással nemigen fordult elő, azért bocsátom közre.

Mivel 1+1 furcsaság = 2 furcsaság

Mint tegnap Bolgár Györgynek elmeséltem, úgy harminc éve, talán Bostonban leszakadt a magasvasút, s le kellett zárni a környéket, mert egy csomó hajléktalan odarohant, hogy „áldozatként” ők is kaphassanak majd kártérítést. Bennem semmi ilyen vágy nem bujkál, hogy nálam fontosabb megfigyeltek közé férkőzzek, pusztán közreadom kínai Huawei telefonom speciális szolgáltatásait, lehet, hogy átváltok Sinopharmra.

S elképzelem, mit mondana most rólunk a 85 éves Hofi.

Forrás

Kapcsolódó

 

magyar

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

 • 2021.07.21 - 08:25
  Közvetlen hivatkozás

  Draga Teddy, mar regen tudomasul kellett volna venned, hogy a szemelyed irritalo, mert a felkeszultseged resze a hatalmas tudasanyagod is – ebbe szeretnenek ok belepiszkalni, belenyulni – de erre keptelenek. Egyebkent a Huaweit meg trump elnok kitiltotta Amerikabol, mivel abba beepitett kemprogram volt – hat nalunk Uj-Zelandon se nagyon talalni ezt a telefont. Nagyon nem is hianyzik. Vigyazz Magadra, a gyerekeidre, mert egyszer valakinek hitelesen meg kell majd irnia ennek a kornak az osszes disznosagat, es az egy oriasi munka lesz, Rad varo’

  Válasz
 • 2021.07.23 - 09:08
  Közvetlen hivatkozás

  Mivel ezt is megnèzik az orsós mindenazenyèm Victor emberei, csak annyi hogy mikor lessz kishazánkban újra demokrácia?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.