Jó sokan dolgoznak azon, még így karácsonykor is, hogy nekünk, a népnek jobb és jobb dolgunk legyen! Hát nekünk jobb dolgunk is lenne!

Szép karácsony ünnepén, a családi ajándékozás és a közadakozás idején meghatottan gondolhatunk pártunkra és kormányunkra is. Ők aztán igazán…! Novák Katalin az állam nagylelkű és könnyen hozzáférhető lakásfelújítási támogatásáról szolgált hírekkel, és a nőknek magvas életvezetési tanácsokat is adott – belopván magát a nézők és a hallgatóság szívébe – gendertől függetlenül.

Az igazi adakozó a nemzet atyja, Enyvestenyerű Pocaknagy (lopás a net-ről),

aki második hivatalba lépésekor szűkös apparátussal, még csak 42 államtitkár és 54 helyettes államtitkár segítségével volt kénytelen nekilátni az ország újjáépítésének, s aki mostanság – látván, hogy a feladatok sokaságához nagyobb segítő csapat kell –

immár 78 államtitkárral és 122 helyettes államtitkárral karöltve csiszolgatja, alakítgatja ezt a rejtélyes okokból NER-nek nevezett társadalmi remekművet. Többen vannak mint az országgyűlési képviselők, és a mi érdekünkben robotolnak!

Valóságos burokrácia!

Jó munkáért persze tisztes díjazás is jár: a csapat elég vaskos illetményemelés után összesen mintegy 350 millió forintból tengeti napjait. Három éve ennek hivatalosan még csak a fele jutott a az államtitkári had zsebeibe. Hiába no, megérdemlik és az infláció is nagy. A kormány irányítási apparátusát gyarapítják a kormánybiztosok, miniszterelnöki biztosok, miniszteri biztosok, és a miniszterelnöki megbízottak, akik közül egyik másik időnként reflektorfénybe kerül, pl. Hegedűs Zsuzsa asszony, amint francia pezsgővel támogatja a mélyszegénységben élő rászorultakat. De jobbára oly sok a dolguk, hogy arról nem is igen tudnak számot adni a nyilvánosság előtt. Némi tiszteletdíjat, vagyis az államtitkároknak kijáró fizetést a biztosok is kapnak, de érdekes módon vannak olyanok is, akik ingyen vállalják a biztosságot, mert más munkakörükben már eleget keresnek, és így a biztosságért már külön pénz nem jár. A munkára fogható had létszáma gyorsan változik, (ők is százával vannak!) mert aki elvégezte a maga feladatát, az adott ügyben megszűnik biztos lenni, és várhatja új stallumát, mint például Lázár János. Nálunk így csökken a bürokrácia, éppen úgy, amint azt tíz éve megígérték.

Hiszen Magyarország az első!

Ezt karácsonykor helyénvaló a nyilvánosság előtt rögzíteni. Jó sokan dolgoznak azon, hogy nekünk, a népnek, jobb és jobb dolgunk legyen! Hát nekünk jobb dolgunk is lenne!

Például magam is szívesen elszegődnék mondjuk tájékoztatási kormánybiztosnak, hogy a nemzet tisztábban láthasson egynémely fontos közügyben, például a kormányzati bürokrácia csökkentésében. Ámde egyrészt eddig a kutya sem szorgalmazta, hogy jó pénzért állami megbízást vállaljak, másrészt már jó néhány esztendeje túl vagyok a nyugdíjkorhatáron, betűvetési stílusom avitt, komoly erőfeszítéssel néha még önállóan gondolkodom is, ami hivatali munkakörben manapság fölösleges sőt ártalmas. Ráadásul erősen ellenzéki vagyok a legrosszabb szabadelvű baloldali fajtából, tehát csak szerényen egy kisebb portál szerzőjeként van módom – vélném – a közjó érdekében munkálkodni. Na nem baj! Majd az unokám megcsíphet egy jó kis állást, mire megnő, addigra az ötszázadik államtitkári és ezredik biztosi poszton lesz üresedés. Hacsak addig az ideges választók el nem takarítják ezt a vérszívó szolgahadat.

horoszkóp

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük