Jó tudni! A Lánchíd lezárása alatt így járnak a BKK járatai! - Városi Kurír

Sorting by

×

Jó tudni! A Lánchíd lezárása alatt így járnak a BKK járatai!

Június 16-tól zárják le a forgalom elől a Lánchidat. A felújítás alatt a tömegközlekedés járművei sem haladhatnak át, ezért több járat útvonala módosul. Ezen felül a Hegyalja úton is változások lesznek: egybefüggő buszsáv jön létre a BAH-csomópont és a Döbrentei tér között az Erzsébet híd irányában.

Hirdetés

A BKK ígéri….

A Hegyalja úton továbbá újrahangolják a közlekedési lámpákat, kifejezetten az új forgalmi helyzethez igazítva, és átalakítják a forgalmi sávokat a Döbrentei térnél, ezzel is csökkentve az Erzsébet híd előtti torlódást.

Az új rendszerrel a BKK azt ígéri, hogy a Hegyalja úton Pest irányába az autóval közlekedők változatlan idő alatt jutnak át a Döbrentei téri kereszteződésen, ezzel szemben

az autóbusszal közlekedők a jelenlegi helyzethez képest csúcsidőben 5-8 perccel kevesebbet utaznak majd.

varosikurir cms hegyalja buszsav

A Várnegyed

a Belvárosból elsősorban a Széll Kálmán tér felől, az M2-es metróval, valamint az onnan induló buszokkal érhető el. A Széll Kálmán tértől a 16-os busz rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér-Várnegyed-Clark Ádám tér-Széll Kálmán tér útvonalon jár júniustól.

A 16-os busszal a BKK továbbra is biztosítja a Clark Ádám téren a budai fonódó villamoshálózat 19-es és 41-es járatának elérését.

varosikurir cms lanchid terkep1

A 105-ös busz

a felújítás idején az Erzsébet hídon át közlekedik majd, a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér érintésével. Az Erzsébet híd és a Széchenyi István tér között az alsó rakparton, illetve ellenkező irányban az Apáczai Csere János utcán haladnak majd a buszok.

A 178-as busz

a pesti oldalon a 105-ös busz vonalához csatlakozik, a Széchenyi István tér és az Andrássy út érintésével a Gyöngyösi utca M és a Naphegy tér között jár, segítve ezzel a belváros és Közép-Buda közötti utazásokat. Krisztinaváros környékétől a Rákóczi út és a Keleti pályaudvar felé indulóknak a BKK az 5-ös buszt ajánlja.

varosikurir cms lanchid terkep2

Új gyorsjárat indul 110E jelzéssel

az Apor Vilmos tértől a Bosnyák térig a budai térség felőli gyors belvárosi eljutás érdekében. Az új járat a Hegyalja úton (az új buszsávon) és az Erzsébet hídon, majd a Rákóczi úton át jár a lezárásokat követően. A 110-112-es autóbusz változatlan követési idővel közlekedik.

Az éjszakai 916-os és 990-es autóbuszok

az Erzsébet hídon, majd a Szabad sajtó úton és a Kossuth Lajos utcán közlekednek, nem érintik a Deák Ferenc teret és a Széchenyi István teret. A többi éjszakai járatra átszállási lehetőséget a BKK a belvárosban, az Astoria M csomópontban változatlan módon biztosítja.

varosikurir cms lanchid terkep3

 

lánchíd

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.