Megvan a bejelentés: Joe Biden az Amerikai Egyesült Államok új elnöke!

Joe Biden megszerezte Pennsylvaniaban a 20 elektori szavazatot, így elérte a végső győzelemhez szükséges 270 elektort. Donald Trump utódja kulcsfontosságú államokban tudott fordítani a levélben leadott és nagyvárosi szavazatokkal az elmúlt napokban.

Trumpnak annyi

Magyar idő szerint szerda éjjel 1 órakor kezdtek el érkezni az első számok az amerikai elnökválasztásról. Floridában a kezdeti szoros verseny után a republikánusok győztek, ahogy Texasban is, ugyanakkor utóbbi államban a demokraták az elmúlt évtizedekhez képest jelentősen erősödtek. Donald Trump ezután lényegében be is jelentette a győzelmét, majd miután elúszni látszott a választás, folyamatosan választási csalásról írt Twitter oldalán, miközben bizonyítékokkal nem tudott előállni. Trump végül szombaton már végső elkeseredésében bejegyzésében arról írt, hogy ő nyerte a választást, méghozzá jócskán.

A CNN magyar idő szerint szombaton fél 6-kor bejelentette, hogy Joseph R. Biden Jr. lesz az Egyesült Államok 46. elnöke. Ugyanekkor a BBC is hasonló következtetésre jutott. Biden később beszédben fordul a nemzethez.

(A 24.hu és a Népszava nyomán)

Gyors-reagálású politikusaink reakciói…. – véletlen lenne, hogy mindegyikük ellenzéki?

Karácsony Gergely

Gyurcsány Ferenc

Botka László

Varju László

Ujhelyi István

Előrevetített jövőkép

joe biden

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük