Joe Biden semmit nem bíz a véletlenre, alelnökjelöltje, Kamala Harris nő és színesbőrű

Joe Biden a demokraták várható elnökjelöltje senkit nem lepett meg amikor bejelentette alelnök jelöltjét Kamala Harrist. A kaliforniai szenátor, rendészeti háttere ugyan okozott némi feszültséget a progresszív baloldalon, de győzött a duó, és kedden megszületett a bejelentés.

Biden a döntéséről

“Úgy döntöttem, hogy Kamala Harris a legjobb ember, aki segít nekem ezt a harcot vezetni Donald Trump és Mike Pence-el szembe  majd ezt a nemzetet vezetni 2021 januárjától kezdve” 

A Harris az USA történelmének első színesbőrű politikusa aki egy nagy párt alelnöki posztját is megszerezte.

“Megtiszteltetés számomra, hogy csatlakozhatunk hozzá, mint pártunk alelnök jelöltje, és megteszem a szükséges lépéseket, hogy ő legyen a főparancsnok”

– mondta Harris.

A Biden-kampány szerint Biden és Harris szerdán Wilmingtonban, Delaware-ben, mond programalkotó közös beszédet.

Hírfolyam>>>>>>>>>>>>>>

Biden kedden tweetelt:

“Emlékszem, amikor Kamala főügyész volt, szorosan együttműködött Beauval (Biden azóta meghalt idősebb fia a szerk.) Figyeltem, ahogy a nagy bankok elfordultak, védték a dolgozó emberek érdekeit, , valamint a nőket és a gyerekeket is a visszaélésekkel szemben. Akkor büszke voltam, és én” Most büszke vagyok rá, hogy partnere vagyok ebben a kampányban. “

A választással egyúttal azt a kötelezettségvállalást is teljesíti, amelyet az egykori alelnök márciusában tett egy női alelnökjelölt nevezésére. A színesbőrű jelölt, kifejezett előnyt jelenthet sokaknál a mostani már, már polgárháborús helyzetbe, amibe a “fehér Amerika” kergette a faji egyenlőtlenségével feszítve a húrt az országot. Egy ilyen választás akár segíthet is hidak építésében a fekete közösséggel.

Kamala Harris a döntésről

“Hiszek Joe-ban. Hiszek Joe-ban. Ismerem Joe-t. És ezért támogatom őt.”

Obama volt elnök dicsérte a választást

“Ha Kamala Harris szenátort választotta Amerika következő alelnökévé,  azzal  aláhúzta saját ítéletét és karakterét.”

Terump is  azonnal tweetelt:

Radikális baloldalinak nevezi,Kamala Harrist  felidézve, hogy az elnökjelöltségért is harcba szálló politikusnő a kampányban a társadalombiztosítás államosítását és új adókat ígért.

Forrás

Kapcsolódó

Kamala Harris

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük