Jogállam-csúfoló kormányrendeletek

Természetesen hosszan lehetne sorolni hasonló fideszes, akár kétharmados “törvényeket”, de aktualitásuk miatt beérem két “kormányrendelet” fölidézésével. Borzasztó: ha az ember a Fideszről, a kormányról szól, úgy érzi, mindent idézőjelbe kell tennie, akár duplán is. Orbániában régóta semmi sem az, aminek hivatalból mondják, hazudják.

Az egyik kormányrendelet 

A Népszava tavalyi, november 25-ei számából.  Formailag minden egyetemre vonatkozott, de csak egyetlen intézménnyel szemben bizonyult használhatónak: ez pedig az SZFE volt. Erre hivatkozva “függesztette” fel az oktatást 26-án a “kuratórium”…

Nyilvánvalóan egyetlen, konkrét intézmény ellen meghozott, általános érvényűnek hazudott jogellenes kormányrendelet volt. Boxeres kézre húzott vékony, áttetsző kesztyű csupán. 

Na és..? Oszt jó napot…

A másik kormányrendelet a minap, január 28-án jelent meg. Ebben módosították a vakcináknak vagy bármely gyógyszernek engedélyezési eljárását oly módon, hogy az OGYÉI megkerülésével automatikusan engedélyezni kell, ha 3 országban – köztük egy EU-tag vagy tagjelölt – legalább egymillió ember használta. Ennek megállapítása pedig a külügyminiszter feladata.

Ezzel az erővel akár a dunakeszi futsalosok gyúrójára vagy szertárosára is bízhatták volna ezt a feladatot…

Kína – nem mellékesen embertelen diktatúra, ezért haver

– egymaga hozhatja az egymillió embert; mellette jöhet Szerbia vagy Albánia, harmadikként pedig bármelyik diktatúra.

Ez a kormányrendelet alkotmányellenesnek tűnik, hiszen a szakmai felelősségvállalás teljes kiiktatásával veszélyeztetheti a hazai lakosság egészségét. Az alkotmányellenesség megállapításához elégnek kell lennie annak, ha a veszélyeztetésnek fennáll valós lehetősége.

Más szempontból is törvényellenesnek tűnik a dolog – persze nem a “törvény” fideszes értelmében. Ösztönös jogérzékem azt súgja, hatáskör-elvonásnak nevezik az ilyesmit, ami bizony jogtalan.

Az pedig, hogy az OGYÉI helyett a Fidesz  világjáró, jachtozó futsalos külügyminisztere kapjon e folyamatban bármilyen szerepet is, abszurd.

Na és? Kérdezhet, mondhat bárki bármit – örüljön, ha csak boldog karácsonyt kívánnak neki.

Müller

One thought on “Jogállam-csúfoló kormányrendeletek

  • Mi a joga egy magyarnak a hazájában???? semmi.!!!!!, ha nem vagy fidesz hivő és nem szektatag,, akkor a hazádban egy senki vagy és jogtalan földönfutó. helyetted egy elmebeteg Viktor és egy alávaló gerinctelen Szijjártó dönti el a sorsod” élsz vagy halsz” ez Magyarország 2021 ben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük