Sorting by

×

Merész, nagyvonalú, de szimpatikus Johnson-terv – júliusra átoltottság?

Éppen a napokban írtunk ném ironikus felhanggal, Boris Johnson legújabb eszement ötletéről, amit a C7 programjára vitt, arról, hogy legyen elég ezután összesen, -tokkal, vonóval, húrral- 100 nap egy-egy vakcina kidolgozásához (feltalálásához?). Most viszont egy merész, megsüvegelésre méltó tervvel állt elő.

A brit kormány új célkitűzése az, hogy július végére a teljes brit felnőtt lakosság megkapja a koronavírus elleni oltást

A december 8-án kezdődött nagy-britanniai oltási kampány első célja az volt, hogy február 15-re az oltási menetrend elsőbbségi listáján szereplő legveszélyeztetettebb lakossági csoportok mindegyik tagja – 15 millió ember – megkaphassa a koronavírus elleni oltásnak legalább az első dózisát.
Ez a cél a határidő előtt egy nappal, múlt vasárnap teljesült.
A brit kormány következő célkitűzése az, hogy az elsőbbségi listán szereplő összes kockázati csoport mindegyik tagját – vagyis az 50 éven felüli teljes brit lakosságot – április végéig beoltsák.
Az április utáni szakasz menetrendjében eredetileg szeptemberre tűzték ki a teljes felnőtt brit lakosság beoltásának határidejét, ám Johnson vasárnap ismertetett nyilatkozata szerint a brit kormány ezt a céldátumot július végére előrehozta.

A brit miniszterelnök közölte: az első határidő teljesítése komoly vívmány, ám a lendület ezután sem lanyhul

A  szándék az, hogy az oltási program a következő hetekben még tovább gyorsuljon. Ennek jegyében a brit kormány most már azt tűzte ki célként, hogy július végére az ország teljes felnőtt lakossága részesüljön a koronavírus elleni oltásban, mert így még hamarabb biztosítható a leginkább veszélyeztetettek védelme, és további lépéseket lehet tenni a járvány megfékezését célzó korlátozások enyhítésére – közölte a Downing Street által ismertetett nyilatkozatában a brit kormányfő.

Johnson

Tovább a társadalom átoltottsága felé

A brit egészségügyi minisztérium,  Matt Hancock egészségügyi miniszter  friss adatai szerint a 15 millió oltás céljának egy héttel ezelőtti teljesülése óta is jóval több mint kétmillió embert oltottak be.
A szaktárca szombat esti beszámolója alapján eddig 17 247 442-en kapták meg a koronavírus elleni védőoltás első dózisát Nagy-Britanniában, a második adagot pedig 604 885 embernek adták be.
Boris Johnson hangsúlyozta ugyanakkor vasárnapi nyilatkozatában, hogy a jelenlegi járványügyi zárlatból kivezető úton óvatosan és fokozatos ütemben lehet csak elindulni.
A brit miniszterelnök a tervek szerint hétfőn, a londoni alsóházban ismerteti a korlátozások enyhítésének várható menetrendjét.

Johnson

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.